Fitnessutøver Thea Bråten Christensen er klar for VM

IMG_16561

Thea Bråten Christensen er 25 år, tobarnsmor og fitnessutøver. Nylig ble 25-åringen norgesmester i den nye grenen Women`s Fitness. Tidligere har hun konkurrert i flere Bikini Fitness-konkurranser hvor hun blant annet har fått med seg en 3. og 4.plass.

– Krevende

Thea forklarer at når man konkurrerer i Women`s Fitness så skal man utføre et friprogram i tillegg til poseringer for å vise frem sin symmetri.
– Jeg ville utfordre meg selv og har danset i mange år. Dans er en stor lidenskap for meg så jeg tenkte at det passet fint å kombinere denne lidenskapen sammen med fitness. Det er få som har hørt om Women´s Fitness siden det er en ganske ny gren her i Norge, men det er definitivt en krevende gren å konkurrere i! sier hun.
Den nybakte norgesmesteren forteller at hun ønsket å gjøre noe mer ut av treningen sin og at det var derfor hun ble interessert i fitnesskonkurranser i første omgang. Likevel er det ikke bare trening og diett som er krevende når man konkurrerer i denne sporten.
– Den største utfordringen er å få alt til å klaffe. Barn som skal kjøres hit og dit, babysvømming, matlaging, husarbeid og så videre.

1911154-1-1433192984134

Klar for VM

Til vanlig jobber Thea som salgs- og markedsfører hjemme i Lillestrøm og neste år skal hun gifte seg. Det er liten tvil om at det er en hektisk hverdag for småbarnsmoren og på grunn av bryllupet i 2016 er hun usikker på om det blir noen nye fitnesskonkurranser til våren 2016. Likevel er hun ikke helt ferdig med høstens konkurranser. Da Thea ble norgesmester så ble hun nemlig også kvalifisert til å konkurrere i VM. I november står hun derfor på scenen i Ungarn, så det har ikke blitt helt fri fra konkurransediett og beinharde treningsøkter helt ennå.
– Jeg pleier å trene 3 dager og deretter ha én fridag. Nå frem mot konkurranse blir det ofte én time med styrketrening i tillegg til én time med dans og posering hver treningsøkt.

1911154-1-1433365928676

Fitnessutøveren skriver også på fitnessthea.blogg.no at hun kanskje er gjennomsnittet opptatt av å ha en sterk V-shape rygg:

«Det kan jo ha noe med at jeg til tider sliter med vond rygg fordi jeg har en medfødt skade, som gjør at jeg stadig trenger å trene ryggen for støtte. Men jeg synes det er utrolig sexy med en fin stram v-shape rygg. Selvfølgelig definert med muskler å ikke bein.»

1911154-1-1433365878330

Kosttilskudd

Når det gjelder diettmaten til Thea så blir det mye biff, havregryn og ris. Hun forteller at hun pleier å gå ned 2-3 kilo i tiden frem mot sceneformen. 25- åringen tar også flere kosttilskudd og nevner blant annet proteinpulver fra Proteinfabrikken, Udo`s choice og BCAA.

Theas tips til andre som vurderer å konkurrere i fitness er at du må ha god selvtillit.
– Ikke bli med på dette hvis du har dårlig selvtillit. Du må være trygg på deg selv og du må tåle å bli dømt på hvordan kroppen din ser ut, sier hun.

NzFNlRS_ndXhJccB7f4qlci0SUVlu6VYBEvgb3xqCUc

Tar avstand fra doping

Norgesmesteren er også opptatt av å konkurrere som ren utøver.
– Jeg har en «ren senter»-avtale og kontrakt med det treningssenteret jeg trener på. Doping for meg er ikke et tema en gang og det er ikke noe jeg har noe forhold til.
Samtidig synes Thea det er bra at det stadig blir mer fokus på dopingkontroller i fitnesskonkurranser.
– At noen doper seg er ikke noe nytt og det er doping i sport generelt. Det er bra at det har fått et fokus og at det tas flere tester. Samtidig er det fort gjort å dra alle over en kam, men i dag ser man at det er oppnåelig å komme øverst på pallen i flere klasser uten å måtte dope seg.

Vi ønsker Thea lykke til i VM!

Følg Thea på Instagram: @fitness_thea

Kommentarer

kommentarer