Fitnessutøver Malin: – Det krevde mye svette og tårer i begynnelsen

Malin Elisabeth Eriksen fra Harstad debuterte i fitness i høst og konkurrerte i den nye grenen som heter wellness.

Konkurransene hun var med på i år var Sandefjord Open, Norgesmesterskapet og Arnold Classic. I tillegg til styrketrening så driver Malin periodevis med pole fitness og nå har hun nettopp begynt med crossfit. Hun har også drevet med paintball, kickboksing, ski og fotball.

Nå bor Malin i Trondheim og studerer bachelor i eiendomsmegling på siste året. Fra før av har hun ett år med prossessteknologi fra Narvik, og tre år med studier fra Bodø.

– Jeg ser på meg selv som en sta og bestemt person, og setter jeg meg mål skal de fullføres. Fitness er noe jeg virkelig brenner for! Fordi det ikke var noe fitnessmiljø for meg i Bodø så var det flere muligheter for meg i Trondheim, der coachen min holder til. Jeg hadde lyst til å være en del av et stort fitnessmiljø og det fant jeg på Legacy Gym.

Når det gjelder treningen så sier Malin at hun har cirka 11 økter i uken.

– Jeg trener hver dag. Det er mer fokus på bein enn på overkropp.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

– Nå følger jeg en matplan fra coachen min. Jeg liker å gjøre det helt enkelt, og spiser mye karbonadedeig, havregryn, grønnsaker, potet, pasta og så videre.

Harstad-jenta forteller også at hun tar kosttilskudd som omega-3, kreatin og ZMA.

Hvorfor valgte du å konkurrere i fitness?

– I over fem år har jeg drømt om å konkurrere i fitness. Jeg elsker utfordringer og jeg synes det er fantastisk hvordan man kan forme kroppen med mat og trening. Nå har jeg trent styrketrening i seks år og tok endelig steget om å konkurrere. Det føles bra at jeg ventet såpass lenge med å konkurrere, for nå har jeg de rette personene med meg. Jeg er sterk nok mentalt og koser meg med alt som har med fitness å gjøre.

Hva er målet ditt innenfor fitness?

– Målet mitt er å bli best. Jeg har flere delmål også, men hovedmålet er å vinne alt som kan vinnes i min klasse. Jeg konkurrerer ikke ”bare for å konkurrere”.

Malin sier at hun har en ekstrem driv når det gjelder det å konkurrere i fitness. 

– Jeg trenger aldri motivasjon for å komme meg på trening eller å trene hardere. Det er bare en del av meg. Fordi jeg har slitt med PTSD (posttraumatisk stresslidelse red. anm.) har det blant annet gjort at jeg har gjemt meg bak alt og alle til enhver anledning, og ikke våget å stikke fram i mengden, sier hun.

– Så turte jeg etter hvert å ta steget og konkurrere. Den eneste måten å bli bedre på er jo å presse seg selv ut av komfortsonen sin, så da ble det min måte å gjøre det på. Det siste halvannet året har jeg prøvd å gå utenfor komfortsonen min så mye som mulig. Det krevde mye svette og tårer i begynnelsen. Heldigvis har det hjulpet meg ekstremt mye, og jeg tør endelig å stikke meg frem.

Tips fra Malin:
– Hvis du har en drøm om å konkurrere i fitness så bør du skaffe deg en coach som du er trygg på og kan ha en god dialog med. Det betyr alt! Det er mange coacher der ute som ikke har peiling på hva de driver med, og det kan fort ende opp med å gjøre med skade enn at det faktisk hjelper deg.

 

Kommentarer

kommentarer