Fitnessfrue (44): – Jeg liker at jenter har muskuløse kropper

Evy Therese Innselset (44) fra Bergen har ikke bare en imponerende akademisk bakgrunn, hun har også bygget en solid merittliste siden hun debuterte i fitness i 2014:
Sandefjord Open 2015 – 2.plass bodyfitness master
Oslo Grand Prix 2015 og 2016 – 6.plass bodyfitness senior
Loaded 2016 – 6.plass bodyfitness master
NM 2017 – 5.plass bodyfitness master og senior

Til vanlig jobber 44-åringen som leder- og organisasjonsutvikler på fulltid, samtidig som hun eier www.eatandtrain.no og holder livsstilskurs på nett på deltid. Bakgrunnen hennes er master innen ledelse og innovasjon, spesialpedagogikk, pedagogikk, organisasjonsteori og – psykologi.

– Jeg brenner for å formidle at vi må fokusere på oss selv og vårt eget liv. Ved å gi oss selv energi får vi også overskudd til å være til stede for andre, forteller Evy Therese, også kjent som «Fitnessfrue» i sosiale medier.

– Jeg er en meget aktiv person som daglig får høre at jeg har mer energi enn de fleste. Det er en styrke, men også en last innimellom. Jeg lar ikke ett minutt i døgnet være uten verdi, og slik får jeg også tid til det jeg virkelig vil.

Hvordan ser treningen din ut?
Hovedfokuset de siste fem årene har vært på styrketrening for å hevde meg innen fitness. Men jeg liker best allsidighet i treningen med en balanse mellom kondisjon og styrke. Nå når NM er over kommer jeg til å ta opp igjen dansingen, og jeg har fått smaken på boksing og er allerede i gang. Så får jeg se hvordan treningsplanen blir seende ut med litt prøving og evaluering. Daglige økter med trening er meg, med eller uten fitness som mål.

Hvordan er kostholdet ditt?

– For meg er trening og kosthold en livsstil, og jeg er ikke på diett når jeg er på oppkjøring mot en fitnesskonkurranse – jeg spiser etter mine mål. For meg er kostholdet nesten likt både on- og offseason, og det er veldig variert. Jeg er opptatt av å ha protein, fett og karbohydrater til alle måltider og jeg styrer unna ferdigmat. Fordi jeg er utrolig svak for søtsaker så holder jeg meg til en «cheat day» i uken, og da liker jeg å spise scones, is, drikke fra Starbucks og en stor pose smågodt. Ellers holder jeg meg unna hvetemel, lys pasta, hvit ris og hvitt sukker. Jeg er ikke i tvil om at kostholdet mitt er med på å holde både hud, kropp og hår yngre enn det alderen min tilsier.

Bruker du noen kosttilskudd?

– Nei, det gjør jeg ikke, bortsett fra litt proteinpulver i kaffen eller som en shake innimellom. Jeg får det jeg trenger gjennom et godt og gjennomtenkt kosthold.Evy Therese driver også bloggen www.fitnessfrue.no – og håper denne kan bidra til å inspirere og motivere andre.

– På min fitnessreise så har jeg vært så heldig å få inspirere andre til å leve det livet de finner best for seg selv. Vi har bare ett liv, og derfor er det lov til å bruke det på det man synes er best for seg i stedet for å fokusere på hvordan andre mennesker mener at du skal leve. Just do it! Prøve, lykkes og feile, i stedet for å bare drømme. Det er min oppskrift, og som jeg håper flest mulig erfarer verdien av.

Hvorfor valgte du å konkurrere i fitness?

– Jeg har trent styrketrening lenge, og jeg liker at jenter har sterke og muskuløse kropper. Fitnessdrømmen er noe jeg har båret på i hele mitt voksne liv, men det ble ikke prioritert før jeg nærmet meg førti. Og det har gått over all forventning!

Hva er det som motiverer deg?

– Å ta vare på kroppen min, se best mulig ut og strukturen i hverdagen og på trening som kreves for å utvikle seg videre.

Du kan følge Evy Therese på instagram – @fitnessfrue

Kommentarer

kommentarer