Fitnessdebutant Bendik (18) dominerte høstens fitnesskonkurranser

Bendik Hovland går på idrettslinjen i 3.klasse på St. Halvard videregående skole i Drammen. Fra før av har han plassert seg på andreplass i norgesmesterskapet i Street Workout i 2015, 2016 og 2017, mens det i år har vært fokus på å gjøre det bra i fitnessgrenen men´s physique. 

Man kan ikke si annet enn at Bendik har fått en flying start på fitnesskarrieren. På Gardermoen Open vant han junior, senior og overall. På NM vant han junior og seniorklassen i men´s physique.

(Foto: Jon Klasbu)

Fortell litt om deg selv?
– Jeg er en treningsglad gutt fra Drammen som trives best litt utenfor komfortsonen. Jeg liker å prøve ut nye ting og få testet meg selv på mange ulike måter. Noe av det jeg driver med er fitness, calisthenics, street workout og jeg spiller gitar. Jeg er ikke den mest høylytte i vennegjengen, men er glad i å være sosial med venner selv om jeg er litt rolig person. Det er viktig for meg at alle rundt meg har det bra og trives. Jeg ønsker at folk skal forbinde meg med noe positivt og hyggelig, og ikke bare som «han svære fyren».


(Foto: John Andresen)

Hvordan trener du for tiden?

– Nå for tiden trener jeg en kombinasjon av vekter, calisthenics og løping. Calisthenics og street workout er treningsformer der egen kroppsvekt blir brukt som motstand. Sporten består av enkle øvelser som push ups, pull ups og knebøy, men også mer avanserte øvelser der man gjør akrobatiske triks på jernstenger ute i treningsparker. Løping driver jeg med fordi jeg forbereder meg på militæret og for å holde en lav fettprosent i forbindelse med fitnesskonkurranser. Jeg føler at jeg får mest utbytte av treningen når jeg kombinerer egenvektøvelser med vekter. Jeg trener alt fra maksløft til utholdende styrke for å ha en atletisk kropp som er i stand til å gjøre masse forskjellig. Nå for tiden holder jeg meg mest innenfor 8-12 repetisjoner med tanke på at jeg konkurrerer i fitness og ønsker å bygge mest mulig muskler.

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

– Til vanlig spiser jeg generelt sunt, men kan allikevel unne meg noe godt i helgene. Fordi jeg er på diett er kostholdet ganske mye strengere enn til vanlig. Jeg spiser mye protein, og ganske lite karbohydrat og fett. Dette gir meg muligheten til å bevare muskelmassen. Jeg spiser for eksempel mye kylling, kjøtt, egg, kesam, cottage cheese, bønner og tunfisk for å få i meg nok protein.


(Foto: John Andresen)

Bruker du noen kosttilskudd?

– Fordi jeg har et såpass høyt proteininntak i kosten så bruker jeg lite proteintilskudd. Noen ganger bruker jeg pre workout, hvis jeg er veldig trøtt. I de tilfellene der man har dårlig tid eller lite penger kan kosttilskudd være greit å ta, slik at man får i seg den næringen man trenger.

Hvorfor valgte du å konkurrere i fitness?

– Egentlig pleier jeg å konkurrere i street workout, men NM ble avlyst i år. Det er lite engasjement rundt sporten, og det synes jeg er veldig trist. Derfor bestemte jeg meg for å prøve noe nytt. Jeg hadde allerede trent styrketrening i flere år – street workout fra jeg var 13 og på treningsstudio fra jeg var 15. Men´s physique var et fint mål å ha fordi jeg fikk prøvd meg på noe nytt, og samtidig fikk jeg en mening med treningen min.

Hva er målet ditt innenfor fitness?

– Målet mitt var egentlig bare å delta på Gardermoen Open og NM for å ha det gøy. Jeg hadde ingen store forventninger til hva jeg skulle oppnå, og fokuset var mest på å gjennomføre. Min første konkurranse gikk overraskende bra, og jeg vant både junior, senior og overall. To uker senere var det NM, og det gikk ikke noe dårligere der heller. Jeg tok med meg seieren i junior og senior, og var plutselig kvalifisert til VM i men´s physique! Målet mitt videre er derfor å jobbe enda hardere frem mot disse konkurransene og gjøre det så bra som mulig. Etter det tar jeg nok en pause med tanke på at jeg skal i militæret.

Hva er det som motiverer deg?

– Det som motiverer meg er resultater, og mestringsfølelsen jeg får av å lykkes med noe. Det er spesielt motiverende når jeg får så mange positive tilbakemeldinger fra andre, noe jeg setter veldig stor pris på!

Vi ønsker Bendik lykke til videre med satsningen mot VM!

Du kan følge Bendik på Instagram: @Bendik_Hovland

Kommentarer

kommentarer