Fitnessåret 2016

Dette året har uten tvil vært det store fitnessåret for min del, og det meste har gått over all forventning.

Året startet med en flopp i mars der jeg prøvde meg på bikini fitness i Sandefjord Open og fikk klar beskjed om at det ikke var klassen for meg. Jeg syntes at jeg ikke hadde nok muskelmasse for bodyfitness, og likte veldig godt den nye ryggposeringen i bikini fitness, men lærte at jeg hører hjemme i en annen klasse.

Fordi jeg ikke følte meg klar for bodyfitness meldte jeg meg heller på i athletic fitness i Kaliber Open i Trondheim og i Oslo Grand Prix. Der fant jeg virkelig min gren og vant Kaliber Open og Oslo Grand Prix, inkludert overall.

Etter vårsesongen begynte jeg å trene styrkeløft for første gang og var med på en markløftkonkurranse i juni.

Der dro jeg ny pers på 142,5 kilo og vant min vektklasse og fikk en andreplass på poeng på tvert av alle klassene (antall kilogram jeg løftet i forhold til kroppsvekt).

Jeg hadde en veldig fin treningssommer for første gang på flere år. Jeg bestemte meg for å konkurrere igjen til høsten fordi jeg hadde lyst til å være med i et norgesmesterskap. Det var NM-tittelen i athletic fitness som var min motivasjon, og jeg fikk en mye lengre oppkjøring med spesifikk AF-trening enn i vårsesongen.

Jeg har lært å kjenne kroppen min godt nå og vet at jeg går ganske fort ned i vekt og kroppsfett når jeg justerer kostholdet og spiser etter en matplan.

Jeg begynte smått på diett i juli, men holdt igjen litt fordi jeg skulle konkurrere i styrkeløft siste helgen i august. Da konkurrerte jeg i regionsmesterskapet i styrkeløft og kom på andreplass i min klasse i styrkeløft og benkpress, med 100 kilo i knebøy, 70 kilo i benkpress og 137,5 kilo i markløft.

Etter RM i styrkeløft kunne jeg fokusere ordentlig på oppkjøringen til athletic fitness. Det var mye roing, pull ups og dips, og jeg fortsatte å trene styrkeløft nesten helt frem til NM. Jeg ble forkjølet to ganger i løpet av disse seks ukene, og det var skikkelig tøft for motivasjonen. Men formen ble bedre, og jeg vil si at jeg kom i mitt livs form.

Jeg var 2 kilo tyngre enn på Oslo Grand Prix og kunne se at jeg hadde økt muskelmassen i skuldrene siden vårsesongen og poseringene var bedre.

Jeg var bedre på roing, dips og pull ups. Bare det å vite at jeg hadde forbedret meg selv så mye på kun noen måneder ga meg en utrolig mestringsfølelse, og jeg følte at det var en seier i seg selv.

NM i athletic fitness ble en suksess. Jeg ble norgesmester og vant overall igjen.

Bare én uke senere reiste jeg til Stockholm og konkurrerte i athletic fitness på Tynger Classic. Det var en lang og tøff dag. Der hadde de et litt annet opplegg i styrkerunden. Vi skulle gjøre maks antall pull ups og dips hver for seg, og avslutte med en hinderbane til slutt. Jeg perset i pull ups med 31 repetisjoner og i dips med 23 repetisjoner. Hinderbane hadde jeg aldri prøvd før, men det gikk overraskende bra! Det var tøff konkurranse, men allikevel klarte jeg å få en andreplass i denne konkurransen.

Sesongen var ikke helt over enda.

Jeg hadde nemlig meldt meg på Geir Hansen sitt Fitnesscruise på Color Magic en måned etter Tyngre, i klassen bodyfitness. Det var en ekstremt tøff måned, og jeg må innrømme at jeg ikke akkurat holdt meg til diettplanen denne perioden. Jeg tenkte mye på at jeg ville spise og trene med energi igjen, og det var tøft å se at de fleste av vennene mine som hadde konkurrert spiste og koste seg. Da det endelig var tid for konkurranse var jeg spent og veldig fornøyd med formen, til tross for at jeg visste at den kunne ha vært skarpere. Jeg var kjempefornøyd med hår, sminke, bikini og I-walken, og presterte å vinne klassen min!

https://

 

I løpet av det siste året har jeg bygget opp Atlas Fitnessteam. Jeg har coachet og trent en gjeng med helt nydelige personer som jeg er ekstremt stolt av og som virkelig har levert.

Jeg føler at jeg ikke kan si ofte nok hvor stolt og rørt jeg er av teamet mitt.

I ettertid er det rart å se tilbake på disse månedene. Det ligger mye planlegging og hardt arbeid bak alle prestasjonene. Jeg har virkelig hatt det bra med meg selv og har utviklet meg enormt som atlet og person de siste månedene. Jeg har lært å sette pris på at jeg har en frisk kropp som vil samarbeide med meg og som aksepterer alle påfunnene mine. I tillegg har jeg lært meg å snakke pent til meg selv, og rose meg selv. Ikke bare når det kommer til treningen, men også i hverdagen. Jeg har ikke blitt et «bedre menneske» på grunn av plasseringene jeg har fått på konkurranser, men fordi jeg har lært meg å nyte reisen mot et stort mål. Jeg hadde vært like stolt, og følt meg like mye verdt, selv om jeg hadde kommet på sisteplass. For innsatsen hadde jo vært den samme uansett.

Videre er planen å ta en liten pause fra fitnesskonkurranser og fokusere på styrkeløft. Jeg kjenner at jeg trenger en lengre periode med nok mat og tung trening. Bodyfitness er den klassen jeg har lyst til å satse på videre, så høsten 2017 er mitt neste mål!

 

 

 

https://

Kommentarer

kommentarer