– Fitness har hjulpet meg

20 år gamle Kristin Furset kapret en bronsemedalje i høstens norgesmesterskap i bikini fitness. Selv om hun er ung så har Kristin faktisk konkurrert i bikini fitness siden hun var 17 år. Dessuten har hun også rukket å utdanne seg til personlig trener, og studerer nå fysioterapi i Bergen.

Fortell litt om deg selv?

– Jeg har vært aktiv hele livet, og har drevet med håndball, fotball, dans, golf, hest og har konkurrert i triksekonkurranser på snowboard. Jeg begynte med seriøs styrketrening da jeg var 15 år. Som person er jeg dedikert, målrettet og gjør ingenting halvveis. Å jobbe som personlig trener er noe som gir meg veldig mye! Kunnskapen jeg får gjennom fysioterapistudiene gjør at jeg kan hjelpe enda flere.

Foto: Jørgen Orlin

Hvordan trener du?

– Under konkurranseoppkjøring har det blitt mye trening, både styrke og kondisjonstrening så og si hver dag.

Hva med kostholdet?

– På konkurransediett er kostholdet mitt veldig variert. Jeg blir nemlig ekstremt kreativ på diett, og får til å lage det meste. Derfor har det blitt både pannekaker, havrelapper, bakt potet, biffsnadder, rullekake, muffins, vafler, tacogryte, kyllingburger, laks og masse annet digg. Jeg spiser mye av det samme off season også, men i større mengder. Og selvsagt unner jeg meg søtsaker innimellom.

Hvorfor valgte du å konkurrere i fitness?

– Det er fordi jeg ville sette meg et hårete mål og gjennomføre noe som krevde en stor mengde disiplin, viljestyrke, råskap og fysisk styrke. Der jeg kommer fra var det ingen som hadde konkurrert i fitness, og folk visste knapt hva det gikk ut på. Det er hardt å konkurrere i fitness, og det er ikke for alle. Jeg elsker utfordringer, og å pushe grenser og hele tiden ha noe å strekke meg etter. En oppkjøring er hard, og det er det som gjør mestringsfølelsen så stor når konkurransedagen kommer. Fitness har dessuten hjulpet meg på mange måter fordi det har gjort at jeg gjør min egen greie og ikke bryr meg om hva andre mener og synes. I barndommen fikk jeg ofte høre at jeg var for tynn og spinkel. Derfor var det gøy å begynne med styrketrening og å gå opp i vekt. Det føltes godt å bli sterkere, og å for eksempel klare 12 pull ups og å løfte det dobbelte av egen kroppsvekt i markløft.

Hva er målene dine innen fitness?

– Det er å bli så god som mulig. Men nå først blir det godt med en pause, og jeg gleder meg til å gå opp i vekt igjen.

Hva er det som motiverer deg?

– Det er flere ting, men først og fremst så synes jeg at det er gøy å trene. Jeg liker å bli pushet, løfte tunge ting, bygge muskler, se at kroppen utvikler seg og at jeg blir bedre. Og så er det artig å kunne motivere andre til å begynne å trene!

Foto: Jørgen Orlin

Du kan følge Kristin på Instagram – @workoutkriss

View this post on Instagram

3.plass i Norgesmesterskapet 2018 og kvalifisert til Finland ??✨? Dette har eg jobba så hardt for! Og den kanelsnurren!? Mesterskapet i år var veldig spesielt for min del; For to år siden stod eg på samme scena, men reiste rett på sjukehuset til bestefar som hadde blitt kreftsjuk. Vi satte oss et mål om at eg skulle klare å komme til finale i neste Norgesmesterskap. For 1 år sidan starta eg oppkjøringa, men sidan bestefar blei sjukare og gjekk i frå oss, klarte eg ikkje å fortsette. Fire mnd seinare prøvde eg på nytt. Han har vert med meg på kvar einaste treningsøkt. Pusha meg enda litt lengre og fått meg til å løfte litt tyngre. I går fullførte eg. Bestefar; du har vert med meg under heile oppkjøringa. Og dinna var for deg. Skulle ønske eg kunne fortelje deg om ditta mesterskapet, sånn som eg gjor for 2 år sidan. Eg må få takke familie og samboer som har vert min klippe. Takk for at dokke alltid støttar og stiller opp. Karianne og Anne Lene, eg er evig taknemmelig for å ha blitt kjent med dokke. ? Og så klart teamfit2gether med Jesper og Nina i front ? Sponsorer: @bjornestienfrisor for farging og klipp ??‍♀️ @dacapofrisor for negler til GO?? Når dette er sagt, så har eg bestemt meg for å stå over Finland dinna gongen. Eg skal utvikle fysikken min og kose meg med dei i rundt meg. Så kjem eg enda sterkere tilbake, kanskje neste år?? Vi får sjå ?

A post shared by KRISTIN FURSET (@workoutkriss) on

 

Kommentarer

kommentarer