Fitness 2018: – Det er ikke lett!

Rett før jul i fjor så begynte jeg å tenke at jeg ville prøve å konkurrere i wellness. Egentlig hadde jeg sagt til meg selv, og alle andre, at jeg hadde pensjonert meg fra fitness for godt, men så dukket denne nye klassen opp.

«Jeg har jo ganske mye lår og rumpe, og dessuten skal man ikke være så rippa og definert, så det er helt sikkert kjempelett å komme i wellness-form!» er nok det dummeste jeg har tenkt og sagt høyt i hele år.

Nå er jeg en uke ifra den første konkurransen i wellness i år, og jeg kan si at det er ikke lett å komme i wellness-form (for meg, og ut i fra mine egne krav til meg selv). Og jeg må også innrømme at jeg ikke hadde like mye lår og rumpe som jeg trodde da jeg hadde seks kilo mer fett på kroppen.

Det har vært en relativt behagelig oppkjøring frem til de siste ukene da jeg skjønte at jeg burde ha vært i litt bedre form.

I forhold til tidligere konkurransesatsninger så har ikke vekten og fettprosenten droppet like fort som før, og det begynte å stresse meg. Jeg har kjent mye på at det ikke har vært et like stort «kick» for meg å mestre trening og diett som det har vært før, men motivasjonen har vært ganske høy allikevel. Den siste tiden har jeg vært veldig sliten, og trening og hverdag har blitt et ork. Det minner meg på hvorfor jeg sa «aldri mer!» da jeg var på diett forrige gang. Og derfor håper jeg også at dette faktisk blir den siste gangen for min del.

Det som antakeligvis er grunnen til at jeg konkurrerer enda en gang er nysgjerrighet.

Jeg er spent på om fokuset på å bygge lår og rumpe har gitt uttelling, og jeg har vært nysgjerrig på wellness og hadde nok angret på at jeg ikke testet nå når jeg faktisk har muligheten.

Fra april måned begynner jeg i ny jobb på akuttmottak på psykiatrisk sykehus, og da kan jeg rett og slett ikke, for min egen og andres sikkerhet, være på diett. Da er jeg nødt til å være alert og være fullt fokusert i tilfelle det oppstår situasjoner som trenger rask reaksjonsevne og fysisk styrke. Derfor så jeg på denne sesongen som den siste muligheten til å konkurrere, fordi jeg studerer og kan tilrettelegge hverdagene mine litt som det passer meg.

Hør gjerne på Bedre Trent Podcast episode 27 der jeg forteller og klager over hvor fælt det er å være på diett!

 

 

Kommentarer

kommentarer