Fiberrik porsjonspizza

En fiberrik pizza er perfekt som hverdagspizza. Med FiberFin har du et fiberrikt mel som kan brukes i både bakst, pizzadeig, vafler, smoothies og lignende.

Denne glutenfrie meltilsetningen inneholder hele 60 prosent fiber og bidrar til struktur og fasthet. FiberFin gir lavere glykemisk indeks og økt metthetsfølelse.

Prøv denne fiberrike pizzaoppskriften fra Funksjonell Mat med hele 7 prosent fiber – like mye som i grovbrød.

Oppskriften gir én stor eller 2–3 porsjonspizzaer:
270 gram (4½ dl) hvetemel
60 gram (1 dl) FiberFin
1 ss olje
2,5 dl vann
½ pakke tørrgjær
½ ts salt

Slik gjør du:
Bland alt det tørre, og tilsett lunket vann og olje. Elt i 4-5 minutter (det er viktig å elte deigen godt). Dekk deigen med plast og la den heve i cirka 30 minutter, eller til dobbel størrelse. Kjevle eller trykk ut deigen. Ha på ønsket pizzafyll. Hvis du lager italiensk pizza med tynn bunn og lite fyll (2-3 stk), skal de stekes så varmt som mulig i 5-10 minutter. Bruk gjerne en bakesten. Lager du en amerikansk variant, med mer fyll og tykkere bunn (1 stk), skal denne stekes på 200 grader i ca 20 minutter.

Kommentarer

kommentarer