Få hodet ut av kakeboksen

string(37) "Failed to decode the response as json"

 Johan på ellipsemaskin

Sjansen for at du er topptrent og har nådd ditt fysiske og psykiske ideal, er liten. Enten det gjelder biceps, triceps, skiform eller Magaluf-form 2013, kan vi alltid bli litt bedre. Det første du må gjøre er å få hodet ut av ræva. Enten du står på elipsemaskinen (ref. bilde) 3 timer hver dag, starter styrketreningsøkten med biceps, eller spiser en Snickers før/etter hver eneste trening (du mener du trenger det for blodsukkeret sin del), så må ting endres hvis resultatene uteblir.

Derfor skal vi starte med et par helt enkle grep, bare for å plante dette i hjernebarken din, slik at du aldri går tilbake til seated-one-arm-overhead-bicepscurl på bozuball som øvelse nummer en på overkroppsdagen.

Jeg skal prøve så godt jeg kan, i å prøve å lage en lettleselig ”blogg”, uten at det blir for tørt. Det finnes nok av artikler og innlegg som er like tørr som ei brødskive med nugatti uten smør. Og det er selvfølgelig helt opp til deg om du liker det eller ikke. Forhåpentligvis rekker dette ut til noen 🙂

 ”Rull’n helt ut”, sier Vazelina Bilopphøggers

Mange av oss har en tendens til å overdrive noe voldsomt når det kommer til trening. Når vi først starter å trene igjen (etter noen måneders opphold), trener vi 5 dager i uka uten noe form for veiledning, og tror styrketrening er det samme som å sykle. Vi kjøper oss 6 forskjellige kosttilskudd, dropper karbohydrater og spiser ikke etter klokken 5, fordi det er ”dårlig for forbrenningen”. Vi holder på et par uker/måneder, og resultatene blir ikke det vi håpet på. Du føler deg trøtt, sliten og motivasjonen går like mye opp og ned som blodsukkeret til Jern-Erna. Treningen er noe vi skal trives med. Vi skal glede oss til trening. Vi skal prøve å føle et velvære både før og etter trening. Dette er tross alt egentrening på side av sporten din, eller en hobby. Hvis du kommer inn i en syklus der du føler det er et stress å dra på trening, ja, da burde du kanskje revurdere det du gjør på og rundt trening? Noe må gjøres. Start med å ta et steg om gangen!

Det beste først

Dette kan kanskje komme som et sjokk for gutta i singlet, men det har faktisk vist seg at å trene store muskelgrupper før biceps har en rekke fordeler. Hvis du ikke gidder å lese den, så gjelder dette hormonelle stoffer, blant annet TESTOSTERON (store bokstaver fordi bicepsgutta liker ordet testo). På en annen side, så vil det å trene baseøvelser først også hjelpe på utførelse, teknikk og du vil kunne løfte mer etter kortere tid. Å det vet vi betyr større og fastere i fisken! Er du nybegynner, legg merke til diverse treningsprogram satt opp av kompetente personer. Ja, du vil alltid finne baseløftene først.

Men det som er mest positivt, er at hvis du trener biceps helt på slutten av økten, vil du få større pump, og jentene vil dåne når de ser deg. Du går fra gymmet som en konge.

Elipsemaskinen

Et fryktet apparat. Du har dratt tidlig fra jobb, det er sol fra skyfri himmel, og du velger å dra på Sats for å stå på elipsemaskinen i 1.5 timer, mens du ser på TV-en og oppdaterer facebooken din med ”Nok en dag på møllaJ Livet<3<3”. Hva er det du egentlig vil oppnå? Sett bortifra at du vil at folk skal vite at du trener? Som vi nettopp har sett, så er det en rekke hormonelle fordeler med å trene tung styrke, og dette kan dokumenteres i all sin helhet med 1000 referanser. Hva er det som holder deg oppe når du går bortover, som gutta sikler etter på byen, og som vil forbedre oddsen din for å holde deg frisk og rask i mange år? Muskler er svaret.  Bruk et par måneder med knebøy implementert med diverse rumpeøvelser, og du vil føle deg fabulous..

Å nei. Dere får ikke svulmende biceps etter ei uke med trening, jenter. Ting tar tid.

Begynnelsen på sluttpartiet ditt

 Det første steget du tar er denne flotte rumpeøvelsen. Skånsom mot ryggen, og den skaffer deg ræv som gjør at man kan sprette mynter på den:

Bret Contreras er the ”go-to-guy” når det gjelder rumpe. Bakdelen din vil faktisk starte å vokse bare du ser denne videoen. Hjemmesiden hans  er: Bret Contreras . Hvis du holder på med en idrett, vil en sterk bakre kjede (hofte, hamstrings, leggmuskler og glutes) hjelpe deg med eksplosivitet, hurtighet og ikke minst en snasen bakdel som andre misunner deg for.

Det tar tid å bli en god kokk. Det tar tid å bli en idrettsutøver. Det tar tid for jenter å lære seg bilkjøring. Alt tar tid, og styrketrening er ikke en unntak. Sett opp et mål som du har muligheten til å realisere. Har det ikke funket som du tenkte? Det er som ofte veldig enkle grep som skal til for å lykkes. Og hvis du har greid å rote deg inn på denne treningssiden, så er oddsen for at du faktisk er interessert i idrett og velvære, stor. Du har et utgangspunkt bedre enn veldig mange andre, bruk det!

 Enkle steg for bedre resulater:

  • Skriv logg. Da har du resultater på papir, og du kan ikke lure deg selv.
  • Før- og etter-bilder kan være noe for å vise deg selv framgangen du har (eller vise alle andre hvis du vil det)
  • Bruk tiden godt. «Kukerundtsyndrom» er en gjenganger. Er du på trening, tren!
  • Tungreps på starten av treninga, hypertrofitrening mot slutten.
  • Varier. Ikke tren det samme i år ut og år inn.
  • Bruk kortere tid på øktene, men øk intensiteten. Kaloriene spruter over på nabomaskinen og du føler fettet forsvinner. Sommerformen er i anmarsj.
  • Dette er perioden for litt flere repetisjoner. Vi (hvertfall dere som ikke bor i Finnmark, og faktisk har sommer og sol) skal tross alt vise oss i tangaen på stranda i sommer.
  • Kos deg på trening. Det er tiden du bruker på deg selv!

Hvis en eneste person får noe ut av dette, er jeg fornøyd. Husk at trening er ikke rakettforskning (det vet jeg nemlig av personlig erfaring). Gå ut å tren. Funker det ikke, let etter kunnskap og motivasjon andre plasser.

Ha en flott dag,  kom deg av elipsemaskinen, og tren ræv!

-Johan

Kommentarer

kommentarer