Endelig 100 kilo!

Jeg hadde to konkrete treningsmål for 2017 som skulle være hovedpri etter nyttår:
– Å klare 60 kilo i benkpress
– Å klare 100 kilo i knebøy

60 kilo i benkpress tok jeg i januar, og jeg tok også 62,5 kilo etter dette i februar. Når det gjelder 100 kilo i knebøy har jeg trengt lenger tid, men nå kan jeg endelig krysse av tresifret i denne øvelsen.

De 6 siste ukene har jeg konsekvent trent Smolov Jr, et program som er kjent for å gi boost og styrkeøkning i særlig knebøy og benkpress.

Avhengig av utgangspunkt og hva man setter som «increment» så kan det bli noen ganske heavy økninger fra økt til økt, og fra uke til uke. Men man blir jo god på det man trener på! Og siden knebøy har vært hovedfokus de siste ukene, og fordi kroppen har blitt skikkelig sliten etter disse knebøy-øktene, har jeg så kuttet ut veldig mye annen tung beintrening. Tung trening for overkroppen har jeg derimot fortsatt med og styrkemessig kjennes formen ganske ok ut for tiden.


Styrketrening gir meg så enorm stor mestringsfølelse, glede og energi. Og selv om jeg er glad i vekter opp mot 1 repetisjon maks, få repetisjoner, mange sett og lange pauser, så er hode og kropp veldig klar for litt mer høyreps- og kondisjonstrening nå fremover. Ikke minst er jeg supergira på å komme skikkelig i gang med utendørs joggeturer, toppturer og hinderløype-løp!

 

Kommentarer

kommentarer