Ellevill intervallglede

image001

Heisann alle sammen – en stund siden sist jeg har vært innom her, men alt er bra. Som omtrent halve resten av Norge så har jeg ligget brakk en stund med feber og hoste – og vinterferien ble nytt i herlige WinterWonderland på Skeikampen. Så dere kan si det sånn at det ble en 2-3 ”ufrivillige” time-off uker – men nå er energien på topp og jeg er klar til å fortsette oppkjøringen mot årets hinderløpsesong.

Supermann og jeg startet jo allerede sesongen 31.januar i England med Tough Guy. Det var en helt vanvittig opplevelse – jeg hadde sverget på at det skulle være en engangsforeteelse…men jaggu dere så er vi ikke i gang med å planlegge turen tilbake i januar 2016! Jeg blogger i tillegg til min egen blogg nå også for Runners World. Der har jeg skrevet tre utfyllende innlegg om hvordan turen vår var, så for dere som måtte være ekstra interessert så kan dere lese der.

Så, what’s new…jeg følger fortsatt mitt mål om å bli både en god løper og en sterk løper. Jeg følger styrketreningsprogrammet til Silje Mariela – Fatattack 4.0, men med de målene jeg har satt meg om å bli en bedre, raskere og mer utholden løper i 2015, så har jeg også bestemt meg for å følge et fast løpeprogram. Dette nettopp for å sikre kvaliteten på treningen min. Og da er det intervaller – masse intervaller –intervaller i alle mulige varianter. Det er jo bare så utrolig kult! Jeg elsker intervaller. Jeg elsker en god langkjøringsøkt ute i naturen og, men skal jeg løpe intervaller så liker jeg å gjøre dette under kontrollerte former på mølla. Jeg stoler ikke på at jeg selv klarer å holde både tid og intensitet oppe når jeg løper ute. Og denne gangen skal dette gjøres skikkelig!

I programmet jeg kjører så er det lengre intervalløkter enn jeg er vant til. Pga at jeg fortsatt kommer til å løpe lange hinderløp, så følger jeg et program for å bli god på distansen halvmaraton. Jeg tenker det blir mest riktig for meg.

Programmene jeg skal konsentrere meg om de første ukene kommer til å bestå av følgene to intervaller: 

Fartslek:

10 mins oppvarming rolig jogg

10 x 2 mins intervalldrag med 1 mins aktiv pause

5 mins rolig nedkjøring

Bakkeintervall:

10 mins oppvarming rolig jogg

4 (6) x 4 bakkeintervall med 2 mins aktiv pause

5 mins rolig nedkjøring 

Det blir spennende å se om denne endringen kommer til å ha noen innvirkning på løpeformen min – det sies jo at man må ut av komfortsonen og prøve nye ting for å pushe kroppen.

Så da setter jeg i gang da – er det flere der ute som er på jakt etter en bedre løpeform i 2015?

KlemMari

Kommentarer

kommentarer