Ekte inspirasjon

Noe av det jeg liker best med sosiale medier er å bli kjent med nye mennesker, og å kunne bli inspirert av andres innlegg og prestasjoner. Og når det gjelder nettopp inspirasjon så kan jeg anbefale å ta en titt på Instagramkontoen til Harald Riise, aka Viking Wheels.

Harald har cerebral parese og sitter i rullestol, men han lar ikke det hindre ham i å pushe grenser, utføre spektakulære stunts eller trene egenvektstrening. Og hvorfor skulle det egentlig stoppe ham i å gjøre det han faktisk har lyst til? Trening og bevegelse er så mangt, og jeg digger mennesker som ser løsninger og alternativer fremfor å tenke det verste og gi opp før man egentlig har forsøkt. Alle fortjener å oppleve mestringsfølelse og treningsglede.

Harald trener et tosifret antall timer i uken hvor han benytter seg av både manualer, apparater og calisthenics. Han har tidligere sagt at han får en frihetsfølelse og et «kick» av å trosse sin funksjonsnedsettelse. For i stedet å tenke at rullestolen er en hindring, så bruker Harald den like så gjerne som ekstravekt når han gjør pull ups. I stedet for å sitte inne å være redd for fysiske hindringer så bestemmer han seg for i stedet å klatre i tårn (!) og sykle flere titalls kilometer med hendene.

LES HELE SAKEN HER: Hardtrening på hjul

LES OGSÅ: Harald er klar for tårnklatring i rullestol

I sommer møtte jeg Harald i en Tuftepark i Oslo hvor vi gjennomførte blant annet ulike varianter av pull ups og omvendt roing. Dette er tunge kroppsvektøvelser – ja, bare det å henge etter hendene kan oppleves som ganske tungt for mange. Harald derimot, han tar på vektvest og gjennomfører et titalls pullups samtidig som han sitter fastspent i rullestolen. Med andre ord så blir det en del ekstra kilo å løfte når han utfører kroppshev. Det er ganske rått!

Trening og stunts som kan virke «umulig» for noen, blir utvilsomt en drivkraft hos den mannen her.

Harald – takk for en herlig økt i Tufteparken!

 

 

 

Kommentarer

kommentarer