Ekstra grove knekkebrød

Å lage sine egne knekkebrød er slettes ikke vanskelig. I tillegg kan du smaksette knekkebrødene med ulike urter og krydder som du selv ønsker. Hva med for eksempel knekkebrød med havsalt, rosmarin eller timian?

Her får du en god grunnoppskrift til ekstra grove knekkebrød. Disse smaker supergodt både med og uten pålegg!

Ekstra grove knekkebrød

260 gram sammalt hvete, grov
120 gram havregryn
100 gram solsikkekjerner
70 gram linfrø
1 ts salt
6,5-7 dl vann

Bland sammen alt i en bolle, tilsett litt og litt vann om gangen. Deigen skal være litt løs og klissete. Smør deigen utover to brett ikledd bakepapir hvis du ønsker litt tykkere knekkebrød, og bruk tre brett hvis du vil ha tynnere skiver. Stek dette først i cirka 20-25 minutter på varmluft på 160 grader. Deretter tar du ut brettene og bruker en pizzaskjærer eller kniv for å skjære knekkebrødene i passe store ruter. Sett brettene inn i ovnen igjen.  Stek videre på 150 grader i 45-50 minutter. enk temperaturen til 150 grader. Stek videre i 45–50 minutter, eller til knekkebrødene har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.

Vollkorn Knckebrot

Kommentarer

kommentarer