Du er bra nok!

mariweiderDe siste par årene når jeg virkelig har fått fart på treningen min, resultatene begynner å komme – så har også komplimentene begynt å renne inn. Både fra kjentfolk og andre jeg trener med. ”Skal du stille snart?” …er vel et av de spørsmålene jeg har fått mest av. Skal jeg det? Tankene begynte å spinne, spinne en liten drøm…jeg begynte å følge med på konkurranser, se på alle som var med, lot meg fascinere. Jeg begynte å følge med på blogger, følge veien til enkeltpersoner mot scenen, var fortsatt fascinert, men også litt mistenksom…er dette bra for kroppen..er vel et av spørsmålene som dukket opp oftest. Etter lang lang tid i tenkeboksen kom jeg frem til at jeg kanskje skulle prøve…men er jeg bra nok?

Bra nok for hvem? Bra nok iforhold til hva? Nå om dagen er vi midt i hele sirkuset – internett (ja i hvert fall de sidene jeg følger med på) flommer over av jenter og gutter i små bikinitruser/tangaer, smilene glitrer om kapp med steinene som pynter bikiniene. Og alle sier at hele den harde veien har vært verdt alt! Men samtidig, i kulissene, så går diskusjonene, har dommerne dømt rett, var ikke egentlig hun eller han bedre enn den som vant? Det er kriterier det dømmes etter, men det er ikke som et løp der noen kommer først i mål, eller noen hopper lengst eller høyest. Og derfor vil det vel alltid være diskusjoner. Men når diskusjoner går over til å snakke stygt om hverandre, da blir det trist. Men det er kanskje sånn det er når man går over til å konkurrere? Og er det da det jeg vil?

Jeg er fascinert, men kanskje ikke nok…for meg er det viktig å kose seg, å glede seg over livet, glede seg over trening, gjøre det man liker og være allsidig. Jeg liker å gjøre det jeg har lyst til, og glede meg over en god treningsøkt. Si til meg selv at jeg har vært flink, jeg er bra! Ja jeg har faktisk gjort det beste jeg kunne. Sammen med mennesker jeg er glad i har jeg treningsøkter som gir meg overskudd, overskudd i form av godt humør, glede, latter og mestring. Og det er sånn det skal være. Det er det jeg vil formidle til DEG! Uansett hvem du er, uansett hva du gjør – du er bra, du er bra nok, du er best!

Har du et brennende ønske om å delta i konkurranser uansett hva slags det skulle være, så behold treningsgleden, behold troen på deg selv og behold tanken på at du er bra nok. For at trening, kosthold og sunn livsstil skal bli en del av deg, bli den endringen du ønsker – må det være med glede og mestring. Det må gi mening og tilføre livet noe positivt. Trening og en sunn livsstil skal være noe som tilfører livet ditt mening og bygger deg opp, du skal føle deg bra, du skal føle at det er positivt!

Jeg vet enda ikke hvor min vei går, men jeg vet at veien jeg går på gir meg glede, mening og har gjort meg til den beste versjonen av meg. Jeg skal jobbe hardt, jeg skal gjøre mitt beste, legge alt til rette for at kroppen min skal bli enda bedre – men det skal skje på en måte jeg kan leve med og som fungerer for meg.

La ingen fortelle deg noe annet – jeg er bra, du er bra – vi er bra nok! Kos deg og nyt treningen!

Klem M.

Kommentarer

kommentarer