Ditt svakeste ledd er det som avgjør hvor sterk du er!

2015-02-28 17.29.37Ja du leste riktig, så hva mener jeg med dette? Jo, jeg kan forklare det på mange måter, men jeg har en metafor som er ganske grei:

Du har en bro med flere søyler som er festet i grunnen. Alle er like sterke uten om den som er i midten. Så lenge du har ett svakt punkt kan hele broen kolapse når som helst. Og ved nok belastning vil broen garantert bryte sammen der den svake søylen står. 

IMG_20150114_195409Samme gjelder kroppen din også! Er du svak i korsryggen og ellers sterk i ryggen vil korsryggen sette begrensninger på hvor mye du kan klare å løfte. Det gjelder alle øvelser og alle muskelgrupper.

Det jeg egentlig sier er slutt å bare trene det du er god på og jobb heller mer med svakhetene dine. Altfor mange trenger benkpress to til tre ganger i uken også trener de knapt knebøy eller andre beinøvelser.

Har man konkrete mål i mot en konkurranse/sport som tilsier at man ikke trenger så sterke armer, bare sterk kropp så er det greit å ikke ha så sterke armer. Det jeg ofte ser er at noen dropper øvelser som de trenger i sin sport, fordi dem vil heller trene det dem er god i og da vil fremgangen stoppe opp etterhvert. 

Svelg stoltheten din og tren det du er dårlig på selv om andre løfter mere enn deg i den øvelsen. 

Jeg trener omkring 30 ulike øvelser i løpet av én uke og det er ikke alle øvelsene jeg liker like godt. Jeg går også til naprapatbehandling og jobber med svakheter og ikke minst tøying. Jeg hater å tøye, men jeg hater mye mer å tape!

Jeg håper du ser hvor jeg vil hen, og hvis du jobber med dette, så kan du nå mye lengre.

Kommentarer

kommentarer