Dette er «Trappefolket»

«Trappefolket» har som mål å trene fast én gang i uken, uansett værforhold. Hver mandag møtes flere titalls personer til å trene i Holmenkollen. Fra å være en gruppe på 5-10 personer er det nå 50-100 trappeentusiaster på hver eneste mandagstrening.

En av dem som er med på «Trappefolket» er Synnøve Haaland (30).

– Opprinnelig startet dette for 10 år siden av fire personer. Nye Trappefolket ble startet av ildsjel, motivator og triathlon-utøver Lasse Rypdal i september i 2013. Hver eneste mandag siden da, uten unntak, har Trappefolket trent i Holmenkollens unnarenn og tribuner, forteller hun.

Alle er velkomne og ifølge Synnøve er det et vidt spenn i deltakerne med ulik fysisk form i alle aldre.

– Om man vil komme i form, trene ute i frisk luft, eller rett og slett bare trene sammen med andre, er dette uten tvil stedet å starte. Det er gratis, og alle kan møte. Her fokuseres det på styrkeøvelser, balanse, kondisjon og teknikk.

Øktene til Trappefolket er varierende, men hovedsaklig består en økt av oppvarming, styrke-økt i tribunene og deretter 20-30 minutter intervaller i unnarennet.

– Gruppen blir stadig større, og jeg tør å anslå at mellom 60 og 90 personer møter opp hver mandag. Lasse og de andre frivillige som er instruktører på disse treningene skaper særdeles god stemning og lager gode opplegg. Man trenger ikke være i kjempeform for å bli med. Man gjør det man orker etter eget utgangspunkt, og jeg kan garantere at formen kommer seg raskt! forteller Synnøve.

– Hvorfor er du så involvert i Trappefolket?
– Det er mye på grunn av de flinke folka som møter opp hver eneste mandag for å holde treningen. De er inkluderende og positive, og flinke til å gjøre det til en gøy økt. Mandag trenger ikke være blå, når man trener med Trappefolket, mener den spreke 30-åringen.
– Jeg blir inspirert av at noen gjør dette frivillig, for andre, og Lasse har mye av æren for at det kommer så mange til treningene, inkludert meg selv. Han tar bilder, filmer og lager litt stas på alle som kommer, det er veldig kjekt å se. Alle går hjem med et stort smil, gode og slitne i kroppen, og storfornøyd med seg selv etter å ha gjennomført. Dette er et godt eksempel på at idrett ikke trenger å være blodseriøst, men sosialt, gjennomførbart og gøy.

Kommentarer

kommentarer