Dette er frisbeegolf

Midway disk golf throw.

Denne sporten blir stadig mer populær. 

Har du sett noen som kaster frisbee i kurver denne sommeren? Da er det nok stor sjanse for at disse personene har kastet seg på frisbeegolf-trenden.

Denne sporten har nemlig eksplodert i popularitet de siste årene og det har også ført til at det lages flere frisbeegolfbaner. Nå er det rundt 100 ulike slike baner i Norge og også sportsbutikkene har nå merket en økende interesse for frisbeegolf. Sportsbransjen AS anslår det omsettes frisbeeutstyr for flere millioner kroner i 2015.

Frisbeegolfens prinsipper er enkle. Man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig.

Det ligner mye på vanlig golf, men i stedet for en golfball bruker man altså en frisbee, og i stedet for hull bruker man kurver. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av 9 eller 18 hull.

Utfordringene er selvfølgelig å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindere og vanskeligheter. Banens vanskligheter består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Hvis det blåser vil vinden gjøre det enda mer utfordrende.

Dette er nok en sport vi kommer til å se mer av i fremtiden!

Kommentarer

kommentarer