Dette er CrossFit Games

CrossFit Games gikk nettopp av stabelen igjen fra 19. til 24. juli, for niende år på rad. Men hva går det egentlig ut på?

Konkurransen holdes i California USA, og det konkurreres både individuelt og i lag. For å få en plass i Crossfit Games må alle lag og individuelle utøvere kvalifisere seg gjennom CrossFit Open og CrossFit Regionals. Det er et trangt nåløye å komme seg igjennom, og derfor er det ekstra stas at vi har med oss en norsk utøver, Kristin Holte, som er med for tredje året på rad.

«The fittest on earth»
Målet med CrossFit Games er å finne den best trente personen i verden gjennom flere events som er fordelt over de dagene konkurransen pågår. Dette er rett og slett verdensmesterskapet i Crossfit.

Siden 2007 har konkurransen utviklet seg på mange måter, både med tanke på interessen for å konkurrere og å se på konkurransen, økonomi og sponsorer, men også i form av flere, tyngre og mer krevende events. Det har blitt innført aldersbestemte klasser, alt fra ungdom til master, og lag. Pengepremiene blir større og større. I 2011 inngikk CrossFit Games et samarbeid med Reebok, og samme året ble konkurransen sendt på ESPN.

Eventene
Det som er spesielt med Crossfit, sammenlignet med andre idretter, er at atletene ikke vet hva de skal konkurrere i. Det er nettopp dette som ligger i det å være «fittest on earth», man må være så veltrent at man klarer alle slags utfordringer. Noen av eventene slippes før konkurransen, andre forblir hemmelige til konkurransen er i gang. Atletene må ha en enorm styrke, god kondisjon, arbeidskapasitet og tekniske ferdigheter. Momenter som ofte inngår er olympiske løft (rykk og støt), markløft, løping, svømming, romaskin, assault bike, gymnastikk (muscle ups-varianter håndstående, pull ups-varianter), tauklatring og bæring, løfting og dytting.

Hvor kan du se CrossFit Games?
Nå i etterkant kan du se eventene gjennom CrossFit Games sin egen YouTube-kanal.

Se klipp fra årets CrossFit Games her:

https://

Kommentarer

kommentarer