Dette bør du vite om kosttilskudd

De siste årene har interessen for kosttilskudd blitt større og større. Kosttilskudd er næringsmidler som er beregnet til å supplere kosten og erstatter ikke vanlig mat og drikke, og det er flere faktorer som kan ha betydning for om kosttilskudd er hensiktsmessig. For mange kan det være nødvendig å supplere næringsinntaket med kosttilskudd i enkelte situasjoner og perioder i livet. 

Kosttilskudd er konsentrerte næringsstoffer som kommer i flytende eller fast form. Dette kan være kapsler, pulver eller konsentrat på flaske. Kosttilskudd, som for eksempel vitaminer, mineraler og fettsyrer, kan hjelpe oss med å sikre at vi får tilskudd av nødvendige næringsstoffer. Behovet for kosttilskudd er naturligvis individuelt og vil variere fra person til person.

Matportalen.no, som gir informasjon om sunn og trygg mat fra offentlige myndigheter, skriver på sine nettsider at kosttilskudd skal ikke være helsefarlige. Det er de som produserer, importerer eller selger kosttilskudd som er ansvarlige for at produktene er trygge og ikke inneholder helsefarlige stoffer. 

Proteinfabrikken er en av Skandinavias ledende leverandører av sportsernæring og kosttilskudd, og våre produkter produseres i et ISO 9001 sertifisert fabrikkanlegg. I tillegg samarbeider vi tett med HFL Science for testing av utvalgte produkter for innhold av ulovlige substanser. Proteinfabrikken har et unikt fokus på kvalitet. Våre produkter er laget av norske, europeiske og nøye utvalgte internasjonale ingredienser, alt kvalitetssikret under ISO 9001. En naturlig del av dette er å laboratorie-teste innhold og produkter for å sikre at innholdet er etter resept, og at varene er deklarert etter regelverket og leverer den kvaliteten våre kunder forventer.

Her er noen av Proteinfabrikkens mest populære kosttilskudd og hva det brukes til: 

Proteinpulver
Proteinpulver er enkelt forklart protein i pulverform, fra kilder som melk, egg og soya. For mange er dette et lett tilgjengelig og praktisk produkt som er enkelt å ta med seg – og lettvint å få i seg etter trening hvis det er lenge til neste hovedmåltid. Proteinpulver har i tillegg god holdbarhet slik at det kan oppbevares lenge uten at det går utover kvalitet eller smak. Proteinpulver er en kilde til proteiner og proteiner er et nødvendig næringsstoff uansett om man trener eller ikke. Dette næringsstoffet har mange livsnødvendige oppgaver i kroppen i tillegg til at det bidrar til en bedre metthetsfølelse og et mer stabilt blodsukker.

BCAA
Kosttilskuddet BCAA finnes i pulverform, som kapsler og som drikkeprodukter. BCAA står for «branched chain amino acids» og på norsk sier vi forgreinede aminosyrer. BCAA består  av de tre aminosyrene leucin, isoleucin og valin. BCAA inneholder disse tre essensielle aminosyrene som kroppen bruker til å bygge muskelvev og særlig leucin har ofte blitt knyttet til muskelmasse og økt muskelvekst. Ved å ta tilskudd av BCAA er du trygg på å dekke behovet ditt for disse tre viktige aminosyrene for å unngå at du bremser muskeloppbyggingen. En ekstrabonus ved å ta BCAA-tilskudd er at du kan oppleve et mentalt løft, slik at du kan presse deg litt ekstra under hard trening.

Kreatin
Kreatin er et av de kosttilskuddene hvor mange vitenskapelige studier viser positiv effekt for å utvikle styrke og muskelvekst. Kreatin er førstevalget til tusenvis av idrettsutøvere for å øke prestasjon og tilskudd av kreatin øker dine naturlige kreatinlagre med inntil 40 prosent. Det kan gi deg en kraftig forbedret ytelse i forbindelse med styrketrening og utholdenhetsaktiviteter.

Omega-3
Omega-3 er såkalte essensielle fettsyrer som kroppen trenger for å fungere som normalt. Disse fettsyrene klarer ikke kroppen å lage selv, og derfor må de tilføres fra mat eller kosttilskudd. Fet fisk og fiskeolje er noen av de beste kildene til omega-3. Helsemyndighetene anbefaler å ta til-skudd av omega-3 eller tran hvis du spiser mindre enn to–tre fiskemåltider i uken. Minst 200 gram bør være fet fisk som laks, makrell, ørret eller sild.

Kommentarer

kommentarer