– Det smalt i ryggen

Nå er jeg halvveis i  oppkjøringen til finalen i Norges Sterkeste Mann (NSM), og jeg tenkte det kunne vært greit med en oppdatering. Det har skjedd en del siden starten fra når jeg ble kvalifisert til finalen og nå.

Jeg har blant annet byttet treningssenter, fordi senteret hvor jeg har trent tidligere har gått konkurs. Jeg var usikker på hvordan detet ville påvirke treningen og fokuset mitt, siden jeg likte meg veldig godt på gamle gymmet, men jeg har blitt tatt i mot med åpne armer på det nye treningssenteret MAX FITNESS ÅSANE. Her kan jeg være meg selv, trene tungt og jeg har tilgang på det beste utstyret. I tillegg har jeg fått lov til å ha med min egen trapbar og stokk, slik at jeg også kan få til litt strongman-trening.

En annen ting jeg vil dele er at jeg har vært uheldig med ryggen min. Som noen vet er det ganske tunge øvelser i NSM-finalen, med muligens aldri vært så tunge vekter før.

Startvekt i markløft er på 300 kilo (som er min PR) og så øker de med 20 kilo oppover. Det blir 250 kilo i knebøy for reps, og det blir en Framecarry på 340 kilo! Dette er rundt det jeg akkurat klarer på en god dag. Derfor har jeg måtte gjort noen grep den siste tiden. Jeg har spist meg opp 5 kilo slik at nåværende kroppsvekt er på 130 kilo. Så økte jeg treningsmengden og jeg begynte å trene veldig mye i håp om at styrken skulle øke. Her ble jeg litt ivrig og da smalt det i ryggen. Dette skjedde cirka 10 dager etter jeg kvallet til finalen.

Etter å ha gått til naprapat to ganger i uken og trent rundt problemet så har ryggen begynt å komme seg. Jeg tør ikke å friskmelde meg helt ennå, men det går rett vei. Finale blir det uansett, men det er klart at ryggen nå er et stort hinder med tanke på nye rekorder. Det er fremdeles håp, men det blir vanskeligere.

Noe som har vært positivt den siste tiden er at jeg har hatt stort fokus på kosthold og klart å bli 130 kilo med bedre kvalitet enn tidligere. Jeg har også klart å økte i press-styrke.

Finalen arrangeres 19.oktober og da blir det show!

Kommentarer

kommentarer