Det handler om å finne en god balanse i livet

Mari Weider 2

”Du er så flink til å være konsekvent du Mari”.

For meg handler det ikke om å være konsekvent, men det handler om at jeg har funnet den balansen i livet der jeg ønsker å være. En god balanse mellom kos, trening og kosthold. Det er tre sider ved livet mitt som jeg ikke kan unnvære. Trening har vært en del av livet mitt så langt jeg kan se tilbake, jeg har prøvd mye, gjort meg mange erfaringer, men kommet frem til at en balanse mellom styrketrening og løping er det som gir livet mitt en god verdi. Balansen mellom å holde kroppen min sterk og skadefri, kombinert med utholdenhet og den frihetsfølelsen som en god joggetur kan gi. Det er disse to treningsformene som gir meg glede, og jeg tror det er noe av det absolutt viktigste når man skal gjøre endringer i livet sitt. Man kan høre alt om hvor viktig trening er i hverdagen, men det viktige er å finne en treningsform som gir deg glede eller tilfører deg noe – kun da er det mulig å få til en endring.

Det samme gjelder for kostholdet, man er nødt til å finne det som fungerer. I begynnelsen kan det kanskje være tøft hvis man har en lang vei å gå, men underveis vil man kjenne på kroppen hvor godt den responderer på et sunt kosthold. Også her må man finne det som fungerer på din kropp. I dagens samfunn blir vi bombadert med oppskrifter og ulike diettformer som skal være så bra – men du må finne det som er bra for deg, prøve ut, se hvordan kroppen reagerer og finne det som kan bli din hverdag. Da blir det etter hvert naturlig å spise sunt  og man vil ikke lengre tenke på at det er en ”konsekvent” handling, det blir en del av hverdagen. Og får man til å finne en sunn hverdag er det ikke noe i veien for å kose seg litt ekstra en dag eller to i uka. Kose seg litt ekstra…ikke ta helt av. Balanse…et viktig stikkord.

Det er mange som har sagt det før meg, men det er ikke noe mindre sant av den grunn – et sunt liv er en livslang prosess man hele tiden må jobbe med. Jobben blir bare så mye enklere jo lengre man går på veien. Når man har funnet balansen.

KlemM

 

Kommentarer

kommentarer