Det er DIN kropp – det er DITT ansvar

525838_382564091791106_879024057_n

For de som evt leser bloggen min så hadde jeg et innlegg på søndag om å ta vare på kroppen sin. Om det å ta valg, egne valg, og om det er rett at man skal få lov å velge å IKKE ta vare på kroppen sin.

Foruten å være en dedikert treningsjente, så er jeg i bunnen intensivsykepleier. Jeg har jobbet som sykepleier siden 1998 (grøss begynner å bli en moden jente…) – og jeg har sett mye! Veldig mye! Jeg har møtt mennesker jeg har ledd sammen med, mennesker jeg har grått sammen med, og mennsker som har rørt ved det innerste i meg. Jobben som sykepleier er hard, mye arbeid, men den gir meg også enormt mye! Den gir meg livserfaring, den gjør at jeg verdsetter mitt liv og min families ve og vel ekstra mye. Jeg har opplevd med egne øyne gang på gang hvor urettferdig livet kan være, det kan ramme hvem som helst, ingen blir spart! Og da tenker jeg ofte på hvor viktig det er å verdsette det livet vi faktisk har fått! Noen har kanskje akkurat mistet den kjæreste de har pga en sykdom, en ulykke, eller en hendelse ingen kunne ha gjort noe med…så hvem er da VI andre til å si at Jeg bestemmer hvordan JEG vil leve livet mitt? Ja jeg vet vi lever i et fritt land, men det gir oss ingen rett til å ødsle bort det dyrbare livet vi har fått! Vi skylder hverandre å ta vare på kroppen vår og det dyrbare vi har fått utdelt. Vi skylder oss selv det, vi skylder våre kjære det, og vi skylder samfunnet det!

Så hva er det jeg egentlig sier – her inne har vi strongmenn, vi har bikinifitness, vi har overivrige treningsentusiaster…men må vi alle være så ”ekstreme”? NEI! Det er det som er så herlig – for å være sunn i en sunn kropp behøver man ikke være ekstrem! Man kan velge å synes det ekstreme er ekstremt, man kan velge å la det ekstreme provosere, eller man kan la seg inspirere. Uansett så kan DU selv velge hva DU vil gjøre, hva slags trening som passer deg, hva du liker og hva som inspirerer deg nok til at du vil fortsette med trening. For det er det det dreier seg om, finn ut hvilken livsstil DU kan leve med og finne en balanse i. Hvordan passer det deg å spise, hva trives kroppen din med. Bare så lenge det er en sunn, gylden middelvei som gir deg en sunn frisk kropp.

Ingen har vondt av å trene, ingen har vondt av å røre på seg – det gjelder bare å finne ut hva som fungerer for deg! Men det skylder du kroppen din å finne ut!

Så fortell meg – hva liker du å gjøre for å ta vare på kroppen din?

KlemMari

 

Kommentarer

kommentarer