Derfor skal du ikke droppe «leg day»!

Barbell Squat

Å trene bein har flere fordeler enn du kanskje skulle tro.

For visst er det sexy og fordelsaktig med en sterk og muskuløs underkropp, men det er flere gode grunner til å fokusere på gode beinøkter.

Det å generelt være i god form har alltid også vært knyttet til å ha en positiv effekt på den mentale helsa, men ifølge en ny studie fra Kings College i London så er det spesifikt en sammenheng mellom det at sterke bein også gir en sterkere hjerne, skriver treningsmagasinet Shape.

I over ti år har forskere fulgt flere par med kvinnelige tvillinger (tvillingpar ble valgt fordi de dermed kunne utelukke andre eventuelle gentiske faktorer som påvirker hjernens helse), og resultatene viste at de med sterkere bein opplevde en mindre kognitiv svik over en 10-års periode.

– Det er god dokumentasjon for å si at trening hjelper hjernen til å fungere bedre, sier Sheena Aurora, klinisk førsteamanuensis i nevrologi ved Stanford University.

Så hvorfor akkurat beina?
Det har ikke forskerne gått nærmere inn på i denne studien, men deres hypotese er at dette rett og slett kan ha sammenheng med at beina er en av de største muskelgruppene i kroppen din.

Så konklusjonen er at du bør trene bein regelmessig, og hjernen vil takke deg.

Kommentarer

kommentarer