Derfor bør du gå topptur NÅ

Å gå turer i fjellet er noe som gir meg både glede, mestringsfølelse og en helt ubeskrivelig innvendig ro. Det er noe helt eget med å oppleve Norges fantastiske natur mens man puster inn den friske fjellufta.

De siste årene har det rett og slett blitt trendy å la seg friste av den norske fjellheimen, og det å bestige topper er populært enten om det er vår, sommer, høst eller vinter. Ikke trenger du å være topptrent for å bestige ulike høyder heller – det finnes noe for alle! Det gjelder bare å finne de turene som passer deg og din fysiske form.

Uansett er det flere gode grunner til å bevege seg ute i vår flotte natur. Enten om du skal opp på en liten eller høy topp så må du naturligvis bevege på kroppen. Når du går i ulendt terreng aktiverer du flere muskelgrupper og du får trent både styrke, stabilitet og balanse. Det er heller ikke uvanlig å kjenne at pulsen stiger når man går oppover i fjellet så her får du også kjent på hvordan det står til med kondisjonen. Å gå turer i fjellet er rett og slett en skikkelig treningsøkt hvor du får brukt hele kroppen!

Høsten er en perfekt tid for å gå toppturer. Mange steder er det færre folk nå enn det er på sommerstid som er den mest populære årstiden for å gå toppturer. I tillegg får du oppleve de nydelige høstfargene og mange setter også pris på å kunne vandre i litt kjøligere temperaturer. Andre fordeler med å gå toppturer er at du gjerne får en spektakulær utsikt – noe som de fleste treningssentre ikke kan skryte av. Det er heller ingen åpningstider eller krav til medlemskap for å nyte den norske naturen. Her er det døgnåpent og fotturene er gratis!

Det å være aktiv utendørs gjør ikke bare godt fysisk, men det har også positiv innvirkning på den mentale helsen. Mestringsfølelse og turglede er to viktige stikkord på topptur. Mange opplever også at toppturer kan være en fin sosial opplevelse. Går du sammen med andre får dere et felles turminne samtidig som det kan være fint å motivere hverandre underveis hvis turen blir tøffere enn forventet.

Ble du gira på en topptur denne høsten? Da kan jeg tipse om å sjekke ut hjemmesidene til Den Norske Turistforeningen / ut.no.

 

 

 

Kommentarer

kommentarer