Denne gang tror StrongmanKnut på pallplassering!

Hei!

Har dere hatt en fin sommer? Det har jeg! Det har vært en avslappende sommer for, i hvert fall mentalt. Jeg har bare trent rutinert uten å stresse med konkurranser. Jeg har ikke visst hvilke øvelser jeg skal konkurrere i, så jeg har for det meste trent grunnstyrke og byggeøvelser i sommer.

Strongmanknut på ferie

 

Alvoret meldte seg når øvelsene ble offentliggjort rett etter ferien var over. Jeg har laget et program som jeg skal ha frem til konkurransen Hordalands Sterkeste mann 2013. Programmet mitt består av de fem øvelsene som skal være med i konkurransen,også trener jeg grunnstyrke i tillegg. Hvordan trener man til en sånn konkurranse? Jo, man må faktisk leie en lastebil og trekke den etter tau. Jeg blir ikke god på å løfte stein når jeg bare løfter vektskiver. Så jeg har kjørt til Osterøy og trekt lastebil med Lars Rørbakken og kjørt ut på Askøy strongmanklubb for å løfte atlas steiner. Resten av øvelsene gjør jeg på CrossFitsenteret i Åsane. Jeg har hatt noen gode økter allerede, spesielt i truck pull. Lars Rørbakken sier at sånn som jeg drar lastebil hadde jeg knust en hel gjeng i finalen i Norges Sterkeste Mann. Så det er kjekt at jeg er blant top 10 i NM i noen øvelser allerede så det blir hardt for gutta som skal konkurrere mot meg i Hordalands sterkeste mann. Jeg er ikke god i alle fem øvelsene, så derfor er jeg veldig spent på resultatet.

truck pull

 

Hordalands sterkeste mann 2013 skal kåres den 14. september. Det blir 3. gangen jeg skal være med i denne knall tøffe konkurransen. Det er ingen vektklasse eller aldersgruppe.  Her skal de største og sterkeste fra Hordaland sloss om tittelen. Mine resultat i HSM er: 10. plass i 2011, og 7. plass i 2012. I år satser jeg på top 3!

Øvelsene for Hordalands sterkeste mann:

Truck Pull 15 tonn trekkes 20 meter.

Bilmarkløft, 310 kg i håndtaket løftes max antall repper.

Stokkpress, 110 kg for repper med vending.

Conanswheel, 355 kg for max antal runder.

Atlas steiner: 5 steiner, 100-180kg.

atlassteiner

 

Glad i publikum

Jeg synes det er så kjekt å dele min treningsglede og ikke minst mitt konkurranseinstinkt. Når jeg konkurrerer gjør jeg det alltid mye bedre med venner og bekjente tilstede. Jeg får et vanvittig adrenalin kick!

publikum

 

Om plassering og målsetting

Der har jeg hjulpet flere venner, fordi jeg har enkle filosofer og litt erfaring rundt dette. Det jeg pleier først og fremst å si: det du trener på, blir du god på. Når man vil bli bedre i noe, nytter det ikke å være lat, eller å syte. Just do it! Når jeg setter meg mål om å løfte mer, så klarer jeg det alltid. Noen ganger tar det lengre tid enn andre, men det kommer til slutt. Folk har spurt meg hvilke plassering jeg ønsker å komme på i Hordalands sterkeste mann, så sier jeg top 3, og da sier de: ja, det kan du klare for du har jo blitt sterkere siden i fjor. Da tenker jeg, har ikke de andre blitt sterkere? Hvordan kan man egentlig sette seg mål om plassering, man kan beregne mål om hvor mangen kilo man ønsker å løfte innen en hvis tid, men man vet jo ikke hvor sterk de andre har blitt? Kanskje jeg skal være glad for å holde en 7. plass, for jeg løfter jo uansett mer enn før. Min enkle konklusjon er: så lenge man løfter det man er god for, så har du gjort det bra.

En liten ting å tilføye, det finnes bare en StrongmanKnut, og progresjon er min sterke side, så derfor tør jeg å tenke på pallplassering.

Jeg kommer til å legge ut resultat av Hordalands sterkeste mann, og selvfølgelig med film.

Bare spør meg om treningstips eller andre ting.

PS: Dagens form er120kg kroppsvekt.

Kommentarer

kommentarer