Denne delen av kroppen har best utbytte av trening

De fleste av oss vet godt at trening er sunt for helsa, men har du noen gang tenkt over hvilken kroppsdel som blir mest fornøyd når du beveger deg?

Ifølge den svenske psykiateren Anders Hansen er trening noe mange av oss glemmer er en fantastisk form for medisin.

Han har blant annet skrevet boken «Hjärnsterk» og forfatteren hevder at fysisk aktivitet er helt nødvendig for å stimulere og forbedre hjernens funksjoner.

– Det er ufattelig at ikke flere kjenner til hvor viktig det er for hjernen at vi beveger på oss. Hvis du ikke er fysisk akiv så fungerer ikke hjernen like godt som den kunne ha gjort, sier Hansen.

Psykiateren sier altså at det er hjernen som er den kroppsdelen som har best utbytte av trening. Hansen påstår at de positive effektene av mosjon kan være så omfattende at det er snakk om en merkbar mental oppgradering.

Psykiateren sier også at trening er med på å dempe stressnivået i kroppen og at når vi trener så dannes flere hjerneceller samtidig som at man bremser hjernens aldringsprosess.

I tillegg viser flere studier at man får et større ordforråd og blir mer kreativ hvis man er fysisk aktiv. Jo mer du trener, jo raskere blir du til å tenke og jo bedre blir du til å fokusere, selv om det er mye støy rundt deg.

Men det er forskjeller på hvordan ulike type treningsformer påvirker hjernen. Styrketrening har ikke like god effekt som for eksempel løping eller sykling, ifølge Hansen. Han mener det er avgjørende å få opp tempoet, pulsen og blodsirkulasjonen når du trener.

Legen sier at det som kreves er kondisjonstrening fire til fem ganger i uka hvor du trener minst 30 minutter hver økt.

Series with man and woman at the gym, lifting weights, using the treadmill, etc.
Illustrasjonsbilde

Kommentarer

kommentarer