Programmet for sommeren er spikret

mari2

Lite visste jeg hvor dette skulle ende, da jeg sammen med ei venninne i fjor begynte å sverme for hiderløp. Jeg har selv alltid hatt en drøm om at jeg på utdrikningen min skulle få prøve den militære hinderløypa i Oslo – det ble det ikke noe av (fikk røykdykke i stedet…heftig nok det…). Men drømmen har alltid blitt liggende, og etter 2 adrenalinrush i fjor har jeg blitt hekta! Jeg synes det er så ufattelig kult at dette nå har kommet til Norge for fullt! I fjor ble det arrangert 3 løp i Norge – 2 x X-run og 1 x Vikingrace. I verden er dette mye større, og jeg har bl a blitt kjente med en som reiser rundt og mer eller mindre løper et løp i uka!!!

I år blir det reprise av både X-run ( 6 løp) og Vikingrace (2 løp), og i tillegg har enda en aktør kommet på banen – i september er det planlagt at Toughest kommer til Norge! Med opptil 30-40 hindre fordelt på 8 km, så har jeg en følelse av at dette blir rimelig heftig! Her møter jeg antagelig det tøffeste hinderet jeg kan møte, nemlig ringer som alternativ til det klassiske apestativet. Her regner jeg med at de som har bakgrunn i crossfit kommer til å ha en rimelig stor fordel. På tide å lære seg denne ”kippingen” nå….? 

Uansett – her er det mye som frister, og jeg er veldig dårlig på fristelser. Med to små barn og turnusjobbing er det jo også litt begrenset hvor mye jeg kan gape over. Men takket være fine kollegaer som har byttet vakter med meg, og en snill mamma, så regner jeg nå august og delvis september som mine måneder – der løping, styrke og moro skal stå i fokus!

Selvfølgelig gleder jeg meg kanskje mest til Spartanrace som jeg skal løpe sammen med Supermann i London 30-31.august. Både fordi det er et av de største hinderløpene i verden, og at det er i utlandet. Blir liksom litt mer Wow-faktor rundt det. Vi har meldt oss på sprint-distansen (5 km), men nå vurderer vi selvfølgelig (!) å melde oss på Super-distansen også (10 km) dagen etter – hvis vi orker og hvis vi rekker det med tanke på fly hjem….vi får se J 

Ellers har jeg et veldig nært forhold til Vikingrace – der vi jentene i FitGirls4Fun samarbeidet mye med arrangørene i forkant av løpet ifjor – det gjør det litt ekstra spesielt! I år blir det to etapper her – både 5 km og 10 km…og her kjører jeg på og løper begge distansene…Dette har definert meg til å bli en ekte skjoldmøy, og de er det foreløpig ikke mange av!

mari1

 

Det andre løpet i Norge – X-run – syntes jeg var fantastisk moro i fjor. De hadde litt annerledes hinder enn de hadde på Vikingrace, med bl a vannhinder, noe jeg syntes var ekstra stas….den følelsen av å kaste seg i vannet med klærne på, svømme en gitt distanse og så løpe videre med vått tøy…haha ja det var skikkelig kult! Og tilslutt å måtte gjennom et hinder laget av Oslo Crossfit…skikkelig energirush! …og sykt hardt! Holder meg til lagetappen her…men den er også den lengste. Løpet arrangeres 3 steder i år – Bergen, Eidsvoll og Oslo – får dessverre bare vært med på det i Oslo, men gleder meg til hindrene kommer opp på Eidsvoll…så kan man smugtrene litt.

Og til slutt altså – avsluttes det hele med en grand finale i Holmenkollen med det nye i år – Toughest! Tror som sagt det blir beinhardt, og utrolig kult! Her blir det nok ikke så mye fokus på løpsteknikk, hindrene kommer vel til å komme som perler på en snor – og her blir det mye syre og høy puls vil jeg tro. Ingen grunn til å legge av på styrketreningen i sommer i hvertfall – og intervalltrening, come to me baby! 

Jeg har en følelse av at det er en stigende interesse for disse løpene i Norge, litt i takt med crossfitinteressen, det å kunne kombinere både kondisjon OG styrke, tror jeg appellerer til mange! Her får løperne kjent på syre de ikke kjente til, og muskelmenneskene skal få angre på at de ikke tok seg tid til litt kardio – de som kommer godt ut av dette er de som er gjennomtrente og funksjonelle. Men først og fremst er dette basert på moro, lek og samarbeid! Og det er plass til alle!

image007

 

Hvem av dere skal bli med meg og de andre jentene i Fitgirls4fun på noen av disse løpene?

Kommentarer

kommentarer