Crispy søtpotet-fries

Søtpoteten har virkelig blitt en populær matvare de siste årene, og det med god grunn!

Dette er en næringsrik rotgrønnsak som blant annet er kjent for å være rik på betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og som kan omdannes til vitamin A. I tillegg bidrar søtpotet med blant annet vitamin C, kalium, kalsium og kostfiber.

Søtpotet kan brukes til så mangt. Vi har tidligere tipset om søtpotetchips med guacamole og du kan for eksempel lage søtpotetmos og ovnsbakt søtpotet. Denne gangen skal det derimot handle om søtpotet-fries. Crispy og sprø staver av søtpotet som du enkelt fikser selv på ditt eget kjøkken!

Du trenger:
1 stor søtpotet
0, 5 ts maizenna maisstivelse (viktig, dette er den ingrediensen som får søtpotet-fries ekstra sprø!)
1 ss matolje (for eksempel rapsolje)
Salt

Slik gjør du:
Skrell søtpoteten og del den opp i like store staver. Legg søtpotet-stavene i en bolle med kaldt vann i cirka 10-15 minutter. Hell av vannet og tørk søtpotet-stavene godt før du har dem i en plastikkpose. Tilsett maizenna og snurr posen rundt. Sørg for at den er godt lukket og ingenting faller ut. Rist posen godt slik at alle søtpotet-stavene blir godt dekket av maizenna. Deretter har du oppi olje og salt. Lukk posen igjen og rist til søtpotet-stavene er godt dekket i olje, salt og maizenna.

Legg søtpotet-stavene utover et stekebrett ikledd bakepapir. Pass på at ingen staver ligger oppå hverandre! Stek friesene på cirka 225 grader i 10-15 minutter. Følg med underveis slik at stavene ikke blir brente. Etter 10-15 minutter snur du på friesene slik at alle sider blir godt nok stekt. Stek videre i 10 minutter før du setter ovnsdøra på gløtt. La friesene fortsette å steke i 5-10 minutter  stavene mens du følger med til de har fått en sprø overflate.

sweet potato fries on wooden table . Selective focus

Kommentarer

kommentarer