Connie (27) debuterer i bodyfitness

Om bare noen få uker er 27 år gamle Connie Holm klar for å debutere i bodyfitness.

– Jeg bor og jobber i Bodø, og kommer opprinnelig fra en liten øy ytterst i Lofoten som heter Røst. Siden jeg flyttet derfra da jeg begynte på videregående så har jeg flyttet litt rundt, jobbet innenlands og utenlands og har studert litt her og der før jeg endte opp i Bodø igjen, forteller 27-åringen.

Connie har en bachelorgrad i økonomi og ledelse, samt PT-utdanning, og i dag jobber hun som avdelingsleder på Vero Moda.

– Jeg har alltid vært aktiv, og selv om det var fotball jeg drev med da jeg var yngre så har styrketreningen blitt min lidenskap. Utenom trening og jobb så elsker jeg å reise. Å oppleve nye steder og treffe nye mennesker er noe av det beste jeg vet om, og jeg har ofte reist på tur alene for å kjenne på friheten det gir. Ellers er jeg vel som folk flest, og bruker den tiden jeg har til overs sammen med venner og familie.

Hvordan trener du nå for tiden?
– Akkurat nå trener jeg et to-splitt-program som er delt inn i overkropp og underkropp. Da har jeg fire ulike økter, med variasjon i repetisjonsantall og intensitet. Jeg trener styrketrening 5-6 dager i uken og slenger inn litt kondisjonstrening i form av turer eller spinning 2-3 dager i uken. Treningen er mitt fristed og jeg setter stor pris på de gode øktene, mestringsfølelsen og den gode energien som jeg får igjen, selv på en dårlig dag. Jeg tror at man innimellom glemmer hvor viktig det er å sette pris på kroppen sin, og hvor godt den faktisk fungerer.

Hvordan spiser du nå i oppkjøringen mot fitnesskonkurranse?
– Kostholdet mitt ser egentlig ganske normalt ut fordi jeg har en veldig fleksibel matplan. Derfor spiser jeg mye av det samme som jeg spiser når jeg ikke er på diett. Generelt har jeg fokus på rene råvarer, og så koser jeg meg litt innimellom. Nå for tiden går det mye i biff med søtpaprika og sopp med ovnsstekte poteter. Ananas og jordbær er også favoritter.

Hvorfor vil du konkurrere i fitness?
– Det er vel rundt åtte år siden jeg begynte å interessere meg for fitness, og i hovedsak så var det athletic fitness (AF) som jeg var mest interessert i. Planen var egentlig å konkurrere i AF, men da jeg kom nærmere oppstart til vårens konkurranser så bestemte jeg meg for å gå for bodyfitness i stedet. Jeg er så glad for at jeg hoppet i det og satset!

Hva er målet ditt innenfor fitness?
– Først og fremst er målet å komme i en så bra form at jeg føler at jeg har noe på scenen å gjøre, og å faktisk komme meg på scenen. Jeg må bare pushe meg ut av komfortsonen, for det nytter ikke å ha sceneskrekk i en slik konkurranse! Det skal sies at jeg har et konkurranseinstinkt, så å komme på pallen eller i det minste få gå en finalerunde håper jeg jo på.

Hva er det som motiverer deg?
– Jeg motiveres av meg selv og resultatene mine. Dessuten er venninnen min, Maja, en stor støttespiller og motivasjon gjennom dette. Hun skal selv konkurrere og er helt rå! Ellers får jeg mye inspirasjon fra andre atleter som skal konkurrere.

Du kan følge Connie på Instagram: @fitnessbycm

Kommentarer

kommentarer