Comeback i knallform

Christina Solem (25) debuterte i bikini fitness våren 2016, og denne sesongen var det en helt ny versjon av den søte jenta som sto på scenen igjen! 25-åringen fra Åsmarka har nemlig kapret to bronsemedaljer i bikini fitness denne høsten, både på Gardermoen Open og på NM.

Fortell litt om deg selv?

– Som person er jeg energisk, ærlig og glad, og den kombinasjonen bruker jeg for å inspirere andre til å begynne med trening og få en sunnere livsstil. Først og fremst formidler jeg denne inspirasjonen gjennom min Instagramprofil. Jeg brenner virkelig for å hjelpe andre, gi positiv energi, være ærlig og å vise hvem jeg er uten filter. Egentlig må jeg innrømme at jeg er en jente som ikke eier filter, snakker rett fra levra og som elsker humor! Det gjør kanskje at jeg skiller meg ut litt. Men det er sånn jeg alltid har vært – jeg gjør akkurat som jeg vil fordi jeg ikke ønsker å være som alle andre.

Foto: Jon Klasbu

I treningssammenheng beskriver Christina seg som et konkurransemenneske og målbevisst.

– Jeg begynte med håndball allerede på barneskolen, og holdt på helt til 2015 da jeg flyttet til Lillehammer for å studere. Derfor har styrke- og utholdenhetstrening vært en del av hverdagen min. Det var ikke før jeg begynte vernepleierstudiet at jeg praktiserte styrketrening 100 prosent, og fikk se hva det gjorde med kroppen min. Jeg trenger å ha mål med det jeg gjør, og derfor er fitness noe jeg virkelig brenner for. Det er en sport som er krevende på mange områder, ikke bare struktur rundt trening og kosthold, men også psykisk og mentalt.

Hvordan trener du?

-I konkurransesesong så trener jeg spesifikt mot nettopp det. Øvelsene velges ut i forhold til hvilke muskelgrupper som må forbedres, og det er mer kondisjonstrening enn vanlig. Det blir trening så og si hver dag når det nærmer seg konkurranse.

Hvordan ser kostholdet ditt ut på konkurransediett?

– Det går for det meste i rene råvarer som havregryn, ris, kylling, fisk, skyr, propud, frukt og grønnsaker.

Bruker du noen kosttildkudd?

Omega 3 eller tran er det eneste jeg bruker.

Hvorfor valgte du å konkurrere i fitness?

– Det er fordi jeg blir utfordret på flere arenaer, og det er krevende å få de resultatene som man ønsker seg. Man må trene hardt, være flink med kostholdet, være motivert og dedikert og god på planlegging. Fitness gir meg mestring, glede, indre styrke og har også gjort meg sterkere psykisk. Jeg har lært hvor mye jeg faktisk mestrer selv om jeg ligger i kaloriunderskudd, og hvor sterk jeg er mentalt og psykisk mot slutten av oppkjøringen, og hvor mye tankene mine har å si. Sporten krever sitt, og er ikke for alle. Den passer for meg fordi jeg er målbevisst, elsker å nå målene mine og fordi jeg er et konkurransemenneske.

Hva er målene dine innen fitness?

– Det er å oppnå målene jeg setter meg, utfordre meg selv, bli bedre kjent med meg selv og bli en bedre versjon av meg selv. Kropp blir kunst for meg, og jeg elsker å se forandringene som skjer gjennom å ha et godt kosthold i kombinasjon med styrketrening. Neste mål er å bygge videre på svakhetene mine og kanskje konkurrere igjen når jeg føler meg klar for det.

View this post on Instagram

? Extreme makeover på høyt plan! To år skiller bildene‼️ Fadderullandei – e høna til venstre virkelig mæ?? ??? Fader så RÅTT å se tilbake på! Alle de timene på Spenst Arena ble plutselig verdt hvert eneste besøk! Tross fulltidsstudent og jobbing i tillegg ??‍♀️ Så ikke kom her å si at du ikke har tid til å trene om du er student og/eller jobber på si ass ? Alt er mulig om man bare vil nok, planlegger og prioriterer riktig ? Uansett, målet mitt var å slå formen fra sist og det tror jeg at jeg gjorde ganske lett ? Vi slo vell samtlige mål under hele oppkjøringa, så er JÆVLIG fornøyd med denne sesongen ????? – – – #progress #twoyears #bodybuilding #bodytransformation #progressiverock #proud #coacharve #workout #inspire #workout #gymrat #noexcuses #strenghttraining #motivator #inspo #fitness #bikinifitness #happy #bodyart #fitnessmotivation #youcandoit #mevsme #fitnessjourney #gymmotivation #workoutinspo #myproteinnorge

A post shared by CHRISTINA SOLEM (@ptsolem) on

Hva er det som motiverer deg?

– Det er flere ting. Både enkeltindivider, mål jeg har satt meg og progresjon. Progresjon som i at jeg øker i enkelte øvelser, klarer flere repetisjoner eller ser forskjell på fysikken min. Det er ikke så mye som skal til for å holde motivasjonen oppe for min del, men variasjon i treningen og kostholdet er viktig for meg. Kjæresten min er også en motivasjonsfaktor!

Du kan følge Christina på Instagram: @ptsolem

 

Kommentarer

kommentarer