Christiania atletklubb – en ny klubb for styrkeløft og vektløfting

De siste årene har interessen for styrketrening nærmest eksplodert, noe som også har ført til at stadig flere har fått øynene opp for vektløfting og styrkeløft.

1891323_483707601752752_1873371336_o-1

Anne Marie Hveding (30) startet med styrkeløft for snart fem år siden og har siden den gang engasjert seg på både klubb- og forbundsnivå. Nå er hun blitt klubbleder i Christiania atletklubb. – Det jeg liker spesielt godt med både styrkeløft og vektløfting er at det er fokus på kroppens funksjon fremfor utseende. Vi ser alle mulige former og fasonger, og det er fint. Det finnes en vektklasse for alle, sier Anne Marie.

– Samholdet i idretten og nysgjerrigheten på hvor sterk jeg kan bli holder meg gående.

Veiledning

Det har lenge vært behov for en ny styrkeløft- og vektløftingsklubb i Oslo og etterspørselen etter ny klubb er stor, særlig når det gjelder vektløfting. I august åpnet derfor Christiana atletklubb der både vektløftere og styrkeløftere kan være medlem. Her vil det være trenere innen begge idretter med kompetanse som kan bidra med programmer og veiledning.

– Ideen om å starte en styrkeløftklubb til i Oslo har eksistert et par år mellom noen få styrkeløftere. Vi begynte å snakke med noen vektløftere om hva vi tenkte på, men det forble bare en idé og noe vi spøkte om at vi skulle gjøre. Etter mange år med forpliktelser i andre klubber stod flere av oss uten verv nå i vår. Det var da idéen blomstret opp igjen, forteller styrkeløfter Hveding.

– Det er som en drøm

Christiana atletklubb kan invitere til treningslokaler på 180 kvm på Bryn i Oslo.
– Vi sjekket litt på stemningen rundt om i Oslo for en ny klubb, og det var mye interesse, spesielt blant vektløftere. Vi bestemte oss derfor for å hoppe i det. Vi fant oss et nytt lokale ekstremt raskt, så vi hadde flaks der, forklarer styrkeløfteren.
Treningslokalene er over bakkeplan med vinduer rundt hele, toaletter og air condition. Klubben jobber også med å få inn et låssystem på dørene som tillater døgnåpent lokale.
– Det er som en drøm. Vi er veldig spente på hvordan det blir å drive klubben der.
Hveding sier at de ønsker å ha et tilbud i hovedstaden for å la idrettene vokse enda mer.
– Motivasjonen for å starte klubb er at styrkeidrettene vokser ekstremt raskt og det er absolutt et behov for flere klubber, noe jeg tror bare er sunt. Det gir noe variasjon, i tillegg til at det blir plass til enda flere å bli med.

774109_10151401175437056_1767475720_o (1)-1

Alle er velkomne

Hveding forteller at det er rom til en klubb til da etterspørselen, spesielt etter en vektløfterklubb, er stor.
– Og det er plass til mange flere i klubben. Jeg tror derfor vi kommer til å bli en god gjeng i løpet av høsten, sier Hveding.

For hvem passer det seg for å bli med i en slik klubb?

– Alle som er interessert i å trene øvelsene knebøy, benkpress og markløft eller rykk og støt, eller alt sammen. Egentlig alle som liker styrketrening, som vil bli sterkere og liker å trene i et hyggelig miljø med andre med samme interesse. Det er veldig varierende hvilke mennesker som starter med disse idrettene, det kan komme alt fra studenter til direktører. Til tross for mye forskjellige folk i ulike aldre kommer alle sammen med samme interessen og kan ha det hyggelig på trening, bygge hverandre opp og oppmuntre til å forbedre svakheter. Samhold er det aller beste med å være med i en klubb, sier klubblederen.

– Jeg brenner for idretten fordi jeg liker å trene styrkeløft, jeg liker hvordan alle heier på hverandre og skaper god stemning på konkurranser og trening, og fordi det er sterk antidopingholdning i hele forbundet. Jeg synes slagordet til forbundet «Vi løfter sammen og skaper rene vinnere» sier det meste. Det er en lagidrett til tross for at vi står en og en på plattingen, og vi jobber for en ren idrett med rene vinnere. Rettferdighet og samhold, avslutter 30-åringen.

11703287_10152937309836791_934677455512499665_o-1

Bilder Copyright: Privat / Norges Styrkeløftforbund

Kommentarer

kommentarer