Bygg muskler med eggprotein

Visste du at egg er en av de mest næringsrike matvarene vi har?

Egg en næringsbombe for deg som trener
Egg inneholder alle næringsstoffene kroppen vår trenger for vekst og vedlikehold med unntak av vitamin C. I tillegg inneholder det proteiner av meget høy kvalitet og er det proteinet som ligner mest på kroppens eget protein, derfor gir egg protein en høy biologisk verdi.

Proteinkvalitet i egg
Proteinkvalitet er en viktig faktor for at kroppen skal få tilførsel av alle essensielle aminosyrer til å vedlikeholde og reparere kroppen vår. En metode som brukes for å måle proteinkvalitet kalles Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PDCAAS). Denne metoden ser på menneskets behov for essensielle aminosyrer og fordøyelsesevnen. Testproteinet sammenlignes med en referanseverdi og poengsummen regnes ut basert på hvor mye som blir absorbert og hvor mye rester som blir igjen i avføringen. Basert på denne testen ser man at både protein fra egg, myse og kasein protein skårer svært høyt da kroppen klarer å utnytte mye av proteinene i disse kildene.

Eggprotein har også lenge blitt sett på som gullstandarden når det kommer til proteinkvalitet for de som er opptatt av trening. Mye av årsaken til dette er at det er lett å konsumere og fordøye, men også fordi det inneholder store mengder av de forgrenede aminosyrene BCAA (leucin, isoleucin og valin) som er viktig for muskelvekst og rask restitusjon. Det faktum at eggehvite er en helt ren proteinkilde uten fett og karbohydrater gjør eggehvite protein til en favoritt på diett.

Eggehvite – en fettfri kilde til høy kvalitets protein
Eggehvite er en populær matkilde å bruke for de som er helsebevisste på grunn av den gode proteinkvalitet, men også fordi det er helt fettfritt. Eggehviter inneholder kun proteiner og er meget brukervennlig når man skal lage mat. Dessuten er eggehviter helt uten fett og karbohydrater. Det gjør det til nærmest den perfekte proteinkilde både som tilskudd og mat. 

Pulver eller flytende eggeprotein 
Egg finnes både i flytende og i pulverform. Flytende eggehvite er perfekt til å lage en smaksrik omelett, gjerne med grønnsaker. Eggehvite passer også utmerket til matlaging som baking eller til å berike matvarer som har lavt innhold av protein. Egg i pulverform med smak brukes som et proteintilskudd, blandes uti en shaker og drikkes.

Eggehviter til en sikker vinner på veien for å bygge muskler og forbrenne fett og bør inngå i kostholdet til alle som er opptatt av å holde seg i form og bygge en større, sterkere og sunnere kropp.

Kommentarer

kommentarer