Bulgarske splittknebøy med en twist

Har du testet bulgarske splittknebøy med 1,5 reps? Du får økt time under tension og økt metabolsk stress – to av flere faktorer som kan føre til muskelvekst.

Selv opplever jeg å få ekstremt god kontakt med denne her, og jeg kjenner både rumpe og lår (og viljestyrke….) virkelig jobber.


Du starter bevegelsen med å gjøre en vanlig bulgarsk splittknebøy ved å senke deg så langt ned du kommer til kneet på bakre bein nesten treffer bakken. Så presser du deg kun halveis opp før du går ned igjen. Deretter skyver du deg selv helt opp til utgangsposisjon.

Som et oppvarmingssett kan du kjøre 8-10 repetisjoner på hvert ben uten ekstra belastning. Dette er for å kjenne at du har kontroll og klarer å skape en god bevegelsesbane. Deretter kan du utføre 2-4 arbeidssett med 8-12 repetisjoner på hvert ben med manualer eller kettlebells i hendene. Sørg for god dybde når du går helt ned, og ha et kontrollert, rolig tempo gjennom alle repetisjonene. Legg tyngdepunktet på standfot gjennom hele bevegelsen.

Så hvis du trenger ny inspirasjon på trening eller bare vil teste ut en variant av en gammel klassiker for rumpe og bein så kan jeg absolutt anbefale denne her!

Du kan se jeg utfører øvelsen i økta her:

 

Kommentarer

kommentarer