Bolognese med kikerter

Det er mange som har blitt bevisst på inntaket sitt av rødt kjøtt etter det har vært snakket og skrevet mye om den siste tiden, i sammenheng med både helse og klima.

For oss som trener, og er opptatt av å få i oss nok proteiner for å underbygge muskelvekst, styrkeøkning og restitusjon, så går det an å erstatte det røde kjøttet med andre proteinkilder.

I denne oppskriften på bolognese bruker man kikerter for å øke proteininnholdet. Det er litt mer protein i fullkornspasta enn det er i vanlig pasta også, så hvis du velger det får du noen ekstra gram med protein til måltidet ditt. Og topper du retten med en god porsjon ost får du enda en proteinkilde!

Til 8 porsjoner trenger du
400 gram karbonadedeig
800 gram kikerter
2 ss olje
2 gule løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 gulrøtter, revne
3 stangselleri, finhakket
1 grønn paprika, finhakket
4 ss tomatpuré
2 bokser (800 gram) hermetiske tomater
2 dl kjøttbuljong, ferdig utblandet
2 ts salt
1 ts pepper
½ ts tørket oregano
½ ts tørket basilikum
80-100 gram fullkornsspasta
20-30 gram revet ost per porsjon

Slik gjør du:
Ha oljen i en varm stekepanne og stek kjøttet til det er brunt. Ha dette over i en gryte, og bland inn kikerter, gulrot, løk, hvitløk, selleri, paprika, tomatpuré, hermetisk tomat og buljong. Kok opp og la sausen småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt, pepper, oregano og basilikum. Server med kokt pasta med ost på toppen og en frisk salat.

Som du ser er dette oppskriften på mange porsjoner, og derfor er den perfekt å lage for å ha til flere måltider. Oppbevar retten i tette bokser i kjøleskapet eller fryseren.

Tips:
Hvis du ikke liker hele kikerter i bolognesen kan du hakke den opp i mindre biter før du tilsetter den i gryten.

Kommentarer

kommentarer