Bli klar for styrkerommet med ti minutters daglig trening

kom i form

pf logoÅ komme i form er lettere enn du tror. Trener du riktig er 10 minutter, seks dager i uka, nok. Hemmeligheten er å trene smart, allsidig, med høy intensitet og fylle på med riktig næring. Proteinfabrikken viser deg hvordan.

 

«Å komme i form» betyr forskjellige ting for hver og en av oss. For noen kan det handle om å komme seg opp av sofaen og få tilbake en kropp det går an å vise seg på stranda med. For andre om å bygge litt muskler for å ha litt mer krutt å fyre av i oppoverbakkene på Birkebeineren. Uansett hva din motivasjonen måtte være så er det enklere enn du tror å nå målene du har staket ut for deg selv.

Vi har satt sammen et opplegg for deg som ønsker å komme kjapt i gang og se resultater umiddelbart. Følger du våre råd tør vi faktisk påstå at du allerede etter fire uker både vil se og føle deg strammere og sterkere. Noe vi av erfaring vet er en viktig motivasjonsfaktor for å fortsette å trene. En annen viktig del for å oppnå gode resultater er kostholdet. Dette kommer du ikke unna. Det betyr ikke at du må legge bort all kosen, men det en liten skjerpings må til.

Kosthold 

Får du ikke i deg nok proteiner kan du skyte ei lang pil etter økt overskudd, styrke og whey isolatetreningseffekt. Husk at kroppen trenger byggesteiner. I tillegg til et variert kosthold kan det derfor være lurt å kjøre på med litt ekstra proteiner. Hvis du ikke har prøvd proteintilskudd før kan vi anbefale Whey Protein Isolat. Dette er et tilskudd med høyt proteininnhold og svært lite fett. Det er dessuten svært lettoppløselig og er like lett å drikke som saft.

Det er også mange som sverger til kreatin for å få maksimalt pyruvateut av sine daglige anstrengelser. Kreatin Pyruvate er et tilskudd som forandrer energibanene i musklene dine. Dette fører til at kroppen i større grad benytter seg av fett som drivstoff og ikke tærer på de andre energilagrene. Dette gjør at du holder ut lengre og samtidig brenner fett. Kombinasjonen av økt energiforbruk og mer fettforbrenning gjør «Kreatin Pyruvate» ypperlig egnet for deg som vil gå ned noen kilo.

 

Trening

Utfører du disse øvelsene vil du veldig raskt både kjenne og se resultater. Øvelsene slanker ikke vekk fett, men strammer opp og bygger muskler. Vil du tære seriøst på dvaskt ferieflesk er det lurt å kombinere styrketreningen med seigere aktiviteter som for eksempel skogsturer, sykling, svømming eller gruppetrening.

Start med 10 repetisjoner og gjenta 3 ganger. Etter hvert øker du antallet repetisjoner og/eller antall ganger. Kjenner du null muskelstivhet dagen etter har du trent for lett. No pain, no gain. Stikkordene du kan legge deg på minnet først som sist er: Tungt, intenst og fort.

Mandag/torsdag: Mage og rygg:

 • Legg deg på ryggen, bøy knærne opp mot, men ikke helt inntil brystet. Senk bena med bøyde knær ned til siden så langt du klarer og dra dem tilbake mot midten.
 • Still deg på alle fire. Strekk ut motsatt arm og ben. Prøv å holde ryggen og hoftene stabile underveis.
 • Legg deg på ryggen, bøy knærne 90 grader. Senk det ene benet ned i bakken, men ikke lenger enn at du klarer å holde ryggen i gulvet. Trekk det opp igjen. Bytt mellom høyre og venstre annenhver gang.
 • Legg deg på magen med armene langs siden eller bak hodet. Dra overkroppen så vidt opp fra gulvet og klem skulderbladene sammen.

Tirsdag/fredag: Ben og rumpe

 • Ta knebøy med tærne rett fram. Få rompa helt ned og strekk gjerne ut med et hopp.
 • Gjenta knebøy med tærne pekende utover.
 • Ta lange utfall og få knærne helt ned i bakken. Konsentrer mer på teknikk enn fart. Hvis du ikke kjenner det etter tyve repetisjoner så prøv å holde noen vekter ned langs siden av kroppen..
 • Sett deg på rompa, trekk opp knærne i 90 grader og rett dem ut uten å komme borti bakken.

Onsdag/lørdag: Armer og bryst:

 • Ta armhevninger med armene godt fra hverandre. Husk at albuene skal peke utover og brystet skal i bakken for hvert skyv.
 • Ta armhevninger med armene samlet og albuene pekende bakover. Viktig å få opp haka og se framover.
 • Legg deg på ryggen, bøy knærne og klem albuene sammen foran kroppen. Hvis du ikke kjenner det kan du strekke ut beina og senke dem mot bakken så langt du makter.

Restitusjon 

Å få seg nok søvn er også viktig. Legg gjerne inn en hvil etter middagen også. Det er viktig at kroppen får tatt seg inn og får tid til å bygge seg opp igjen til større og tyngre utfordringer. Vektrommet venter.

God trening fra oss i Proteinfabrikken!

 

 

Kommentarer

kommentarer