Benedicte (32): – Treningen har forandret meg

Da 32 år gamle Benedicte fra Oslo mistet håret på grunn av sykdom, ønsket hun å ta bedre vare på seg selv, og begynte å trene med personlig trener.

– Jeg er hun som alltid har følt meg litt annerledes, men har funnet ut at det er en egenskap å ikke være som alle andre. Jeg bor alene, har alltid vært veldig selvstendig, og jeg har jobbet mye. Etter videregående bodde og jobbet jeg som klesdesigner i Paris i fem år, men jeg trengte en pause og går nå siste året på bachelor i sykepleie, forteller 32-åringen.

– Det fikk meg til å ville ta bedre vare på meg selv, og spesielt etter at jeg fikk Alopecia totalis. Det er en autoimmun hudsykdom, og jeg mistet alt håret for ett år siden.

Hvordan trener du for tiden?
– Akkurat nå trener jeg mye. Jeg har to økter som jeg skal trene to ganger i uken. I tillegg går jeg på noen gruppetimer på Sats, og jeg løper.  Jeg må gjøre litt forskjellig så det ikke skal bli kjedelig, så jeg trener både intervaller og kontinuerlig løping. Utover dette har jeg et mål om å få inn yoga en gang i uken.

Hvordan ser kostholdet ditt ut, og bruker du noen kosttilskudd?
Jeg bruker ikke noe kosttilskudd. Det er nok av vitaminer og mineraler i den vanlige maten jeg spiser. Kosten min er variert og sunn, og det går i fisk, kylling, salater, linser, havregrøt, bananer og annen frukt, grønnsaker og så videre. Selvsagt koser meg også en gang i blant med annen mat, men spiser som regel sunt. Jeg drikker kaffe hver dag, og mye vann.

Hva er målet ditt med treningen?
Målet mitt er å bli litt slankere og å få bedre kondisjon.

Hva er det som motiverer deg?
Før jeg mistet håret var jeg ikke flink til å trene. Etter jeg begynte å trene med personlig trener for ett års tid siden har alt forandret seg. Jeg er i mye bedre humør, og føler meg sterkere og gladere.

Hvordan har treningen hjulpet deg til å takle sykdommen og hårtapet?
Nå kan jeg gå inn i et treningsstudio uten å bry meg om hva andre tenker, men bare føle meg stolt og sterk. Jeg tror på at å trene regelmessig er kjempebra for sjelen og ikke minst kroppen. Etter jeg begynte å trene har jeg tenkt mye på livsstilssykdommer, og at jeg ønsker å være frisk og har innsett at et liv uten trening ikke er mulig for meg. Dessuten har jeg blitt takknemlig for at jeg «bare» mistet håret – jeg kan jo fortsatt gå, løpe, sitte, hoppe og gjøre akkurat det jeg vil! Det er en helt fantastisk følelse. Jeg får endorfinrush etter trening, og kan danse oppover gaten og synge i dusjen. Treningen har forandret meg mye – i riktig retning.

Du kan følge Benedicte på Instagram – @hotutenhaar

View this post on Instagram

I tried some wigs today and I become a completely different person when I wear them. I'm so happy I've worked to cope and do not care what others think when I go without a wig. It makes life easier. I hope and wish that others with alopecia out there do the same. I'm so glad I just lost my hair and that I'm not sick in any other way. I am grateful that I can go to work, school, be social, make art, exercise, be healthy+++ We need to think about the positive&good things, not what other people think;) Wig is fun(!!), but bold is better! #alopecia #alopeciaawareness #alopeciabeauty #bold #nohair #nohairwhocares #style #jewelry #diamand #blingbling #vintage #pink #hotutenhaar #cool #stylebyme #beyourself #positive #goodvibe #confidence #selfcare #beproudofwhoyouare #art #artwork #makeupart #serious

A post shared by HOTWITHOUTHAIR (@hotutenhaar) on

Kommentarer

kommentarer