Arnold Classic – amatør verdensmesterskap u105kg

string(37) "Failed to decode the response as json"

yokeface

Da var det endelig på tide å komme meg over «dammen» for å konkurrere i Arnold classic u105kg! Dette var en konkurranse med verdensmesterskap som tittel, med andre ord en av de største konkurransene jeg har vært med på. Vi dro over til Columbus, Ohio endel dager før innveiingen skulle være for å få litt ferie i samme slengen. De første dagene ble brukt til enormt mye gange i form av shopping og lignende. Ikke helt den optimale oppkjøringa, men er man i USA, så er man i USA. Vektkutten gikk relativt greit, men måtte i badstue både kvelden før og samme morgen for å klare vekten. Kom meg dit jeg skulle, og veide inn med en vekt på 104,8kg. Spiseorgien var igang, og til kvelden var jeg godt over 110kg. Som ved alle andre viktige konkurranser sov jeg veldig dårlig, og hadde heller ingen matlyst. Gjorde nok en tabbe ved å pakke næring/væske utifra matlysten, og ikke logikken over hvor mye jeg kom til å trenge. Vi kom oss til hallen 08:00, og var klare til å kick ass når konkurransen startet 09.

Som ved alle mine siste konkurranser trakk jeg startnummer 1, så var førstemann ut i hantel som var første øvelsen!

Hantel: 82kg monsterhantel for reps – 6. plass

Her hadde det gått veldig bra på trening, og jeg hadde et mål om å havne høyt i første øvelse. Hantelen som ble brukt var veldig mye større i diameter enn den jeg har på trening i alle forstander. Med to enorme kuler på hver side, og et håndtak på hele 7,7cm var dette ingen lett hantel å håndtere! I det startsignalet løyt startet jeg med reppinga. Det gikk relativt greit i starten, men merket at jeg ikke hadde like god kontroll på denne som jeg håpet på. Brukte litt mer tid per rep, så satset inn på 6 repitisjoner. Bommet dessverre på 6te reppen. Som man kan se på filmen, så sklir faktisk matten jeg står på denne repitisjonen som gjør at jeg kommer ut av balanse og bommer. Om jeg hadde klart den hvis ikke får vi aldri vite.

Yoke: 320kg 20+20m

Yoken var igang, og med hele 40m å løpe var dette en distanse jeg aldri har vært i nærheten av i konkurranse sammenheng tidligere. Første 20 meterne gikk bra, men jeg merket at jeg ikke helt var i slaget. På veien tilbake stivnet jeg ca halvveis som gjorde at jeg de siste meterne gikk noen sekunder tregere enn de burde ha gjort. Her kom jeg inn på en 5. plass, men med bare 0,5 sekunder raskere ville det vært en 3dje plass. Trolig hadde jeg ikke vært god nok til å hydrere meg selv, da jeg styrtet 1,5 liter vann etter denne øvelsen uten å bli spesielt full i magen.

Farmers: 138kg 20m

Dette er en øvelse jeg føler jeg burde vinne hver gang, men det er tydeligvis ikke alltid slik i realiteten. Jeg kom meg avgårde, og merket beina ikke var så raske som de har vært tidligere. I tillegg startet grepet å glippe, noe jeg faktisk ikke tror har skjedd siste 3 årene. Så jeg fikk et nedsett her som kostet meg stort! Fra å ha vunnet øvelsen uten nedsett, fikk jeg 5. plass pga dette. Også her ville jeg vært 2. plass med bare 0,5 sekunder raskere tid, så tydelig at marginene ikke var på min side idag. Dessverre er det ofte slik at man ikke får marginene på sin side når man ikke treffer med formen i konkurranser med dette nivået. Etter farmers skjønte jeg at jeg ikke hadde sjans på topp 4 plassering, men også at jeg hadde sikret 5. plassen så og si uansett hva som skulle skje.

Markløft medley: 2 reps på 250kg stang + 250kg appolonsmark for reps

Her var hodet ikke helt med, da jeg ikke helt følte jeg hadde noe spesielt å løfte for. Veldig mental svakhet å få denne tankegangen, og helt klart noe jeg må jobbe med for å skjerpe meg til fremtidige konkurranser. Dro 2 lette reps på stangen, men etter fire reps på appolonsen føltes det såpass tungt at jeg ikke «orket» å dra videre. Ga meg etter 6 totale reps, noe jeg angrer på i ettertid. Hadde jeg giret meg ordentlig opp å klart 8 reps ville jeg gått ut av konkurransen med repspers i mark, og en mye bedre følelse med meg selv. På grunn av at jeg feilet mentalt og ga meg, ble jeg sittende igjen med en kjip følelse ang prestasjon og kjip følelse på grunn av en sur 5. plass, og da ikke finale.

Når man kommer opp og konkurrerer mot de beste i verden sier det seg selv at man ikke kan få gode resultater med submaksimale prestasjoner. Selv om det ikke endte som jeg hadde planlagt, tar jeg mye nyttig lærdom ut av denne konkurransen som vil hjelpe meg videre. De viktigste punktene for dette er:

* Trene på å bli mer mentalt sterk. Klare å presse ut det lille ekstra selv om ting ikke føles helt som det skal. Gi alt selv om det ikke nødvendigvis har stor innvirkning på resultatlisten, men det vil hjelpe meg å utvikle meg som atlet.

* Gå mer ned i vekt før konkurranser. Jeg har blitt veldig dyktig på å klare innveiing, men jeg vil nok tro at det hadde litt negativ effekt på mine prestasjoner. Spesielt til hensyns med hydreringa under konkurransen.

* Være enda mer forberedt i form av øvelsene. Trent riktig distanser etc. Har bare 13-15ish meter å trene med der jeg trener, men heller trene fler lengder etc for å utfordre grepet og lårene mer i løpeøvelsene.

Alt i alt var det en fantastisk tur til USA og Arnold classic, som uten tvil ga stor motivasjon på å holde koken oppe videre! Nå blir neste mål ustyrsfritt nasjonalt om en 8 ukers tid, hvor jeg håper å sette noen store nye perser på plattingen! Følg med videre, dette skal bli moro!

Kommentarer

kommentarer