Antidoping Norge arrangerte eget kurs for PT-er

Antidoping Norge vil at alle personlige trenere skal gjennomføre et kurs med nettopp antidoping som tema. Nylig ble det første pilot-kurset arrangert og går alt etter planen skal det første ordinære fullskalakurset blir arrangert i november, skriver Antidoping Norge på sine nettsider.

Programmet for pilot-kurset var delt inn i fire deler: Dopingmidler, forebygging, kosttilskudd og ernæring og styrketrening. Foredragsholdere kom fra treningsbransjen, Myrens ernæring, Norges idrettshøgskole og Antidoping Norge.

Ifølge Antidoping Norge er treningssentre blitt en stadig viktigere folkehelseaktør her til lands. Undersøkelser viser at det er mange flere som trener på treningssenter, spesielt blant de unge.

– Når treningssentrene har blitt en såpass stor folkehelseaktør, er det viktig at de har kompetanse til å løfte problemstillinger rundt doping. Vi ser absolutt et behov for mer kompetanse og derfor vil vi lage et mer omfattende kursprogram som skal bli tilbudt til alle personlige trenere, sier Kristoffer Lie Loftheim, ansvarlig for treningssenter i Antidoping Norge.

Tilbakemeldingene etter den første gjennomføringen av pilot-kurset var spesielt viktig for å gjøre programmet mest mulig aktuelt for bransjen.

– Vi er veldig fornøyd med det første kurset. Det ble mange gode diskusjoner og vi fikk belyst og tatt opp en del ting i plenum, som var relevant for problematikken. Vi fikk også gode og viktige tilbakemeldinger på hva vi bør justere, forteller Loftheim.

Det første fullskala-kurset skal etter planen bli arrangert i november. Håpet er at det kurset blir arrangert fysisk slik som pilot-kurset, men en digital løsning kan også bli aktuelt slik situasjonen er nå. Stiftelsen Antidoping Norge arbeider for en ren idrett og et dopingfritt samfunn.

Kommentarer

kommentarer