Ali (17) fortsetter å dominere i styrkeløft

17 år gamle Ali Hamdan deltok i nordisk mesterskap i styrkeløft i Molde i midten av september. Der fikk han enda en ny tittel som nordisk mester. I tillegg tok han ny Norges-, Europa- og verdensrekord i knebøy med 264,5 kg og sammenlagt. Han tok samtidig ny Norges- og Europarekord i markløft med 285,5 kg.

– Benkpressen gikk ikke helt som forventet, sier Ali, fra tidligere av har jeg 165 kg som pers, noe som også er Europarekord.

Les mer om Ali Hamdan i en tidligere artikkel her.

Fortell om oppkjøringen din til nordisk?

– Jeg har faktisk forberedt meg lite til dette stevnet fordi jeg fikk en skade i ryggen på ferie i sommer. Da måtte jeg faktisk kutte ut styrkeløfttreningen i en hel måned. Da jeg begynte å trene igjen så måtte jeg være forsiktig med baseløftene, for å se hvordan ryggen responderte. Så alt i alt hadde jeg omtrent to uker med oppkjøring frem til nordisk mesterskap. Jeg tok jo Europa- og verdensrekord, så jeg klager ikke! forteller 17-åringen.

– Det som derimot var litt dumt med dette stevnet var at jeg veide en kilo for mye to timer før stevnestart, og jeg veide inn på 93,95 kg. Jeg stakk ut og jogget, men det funket ikke. Løsningen ble å ta en dusj på omtrent 40 minutter, og så klarte jeg vekten.

Hva er planene dine fremover da?

– Neste mål er åpent NM den 20.oktober i Sandehallen. Fordi jeg er medlem av Sande styrkeløftklubb skjer det på hjemmebane. Der skal jeg prøve å perse med 735 kg sammenlagt. Serien jeg håper på er 275-167,5-292,5/295. Perfekte tall! Jeg regner ikke med å vinne klassen, men topp tre er realistisk.

Vi ønsker Ali lykke til med oppkjøringen mot NM, og videre med styrkeløftkarrieren!

285,5kg – Gave me world record in total.

A post shared by Ali Hamdan ???? (@ali_hamdann) on

Kommentarer

kommentarer