Akershus og Østfolds sterkeste mann 2016

Denne konkurransen ble arrangert 04.06.16. Dette ble mitt første forsøk på å arrangere og konkurrere samtidig.

Det ble litt vanskelig å arrangere og ha oppkjøring samtidig. Jeg fikk ikke trent optimalt fordi jeg brukte mye tid på planlegging og å lage utstyr.

Øvelsene som ble satt opp var:

1) Pressmedly – Apollons 100 kilo – Stokk 110 kilo / Apollons 125 kilo – Monsterstokken 145 kilo

Dette er en øvelse jeg pleier å være god i, og det endte med 1. plass. Jørgen Aukland, som har økt presstyrken sin betraktelig i år, tok andreplassen. Vår fantastiske gjestedaltager Espen Nordhagen kom på tredjeplass.

Jon Olav Granli

2) Farmers / Yoke medly 130 kilo / 322 kilo

En øvelse Jørgen Aukland er ekstremt god i. Her måtte jeg virkelig være rask for å prøve å henge med. Dessverre kom jeg 0,6 sekunder bak Jørgen, og endte på en annenplass. På tredjeplass kom Pål Andre Johansen, en lovende strongman i Sørum Strongmanklubb.

3) Dekkvelt 410 kilo – 6 flipp

I denne øvelsen hadde jeg håpet på å slå min PR på 19 sekunder, men bommet dessverre litt på taket på tredje flipp. Heldigvis fikk jeg allikevel en god nok tid til å vinne øvelsen på 20 sekunder. Jørgen er også sterk i denne øvelsen og kom på andreplass. Igjen gikk tredjeplassen til Espen.

4) Bilmark 280 kilo på repetisjoner

Jeg visste at Jørgen er veldig god her. Han har nylig dratt 351 kilo raw, noe som er veldig imponerende. Jørgen løftet først og klarte 12 repetisjoner. Deretter var det min tur. Fra første draget kjente jeg at det gikk veldig lett. Jeg trodde jeg fikk beskjed om at jeg skulle ta 12 repetisjoner, men beskjeden var altså at Jørgen hadde tatt 12 repetisjoner. Jeg tok derfor det jeg trodde jeg skulle, og var fornøyd med det. Det var synd at det ble en misforståelse der, men det er en del av «gamet». Det ble altså delt førsteplass i denne øvelsen. Og tredjeplassen gikk igjen til Espen.

5) Steinserie 100 – 120 – 140 – 170 kilo opp til 120 centimeter høyt bord

Her kunne det tippe begge veier. Både jeg og Jørgen er gode på å løfte stein. Jørgen klarte serien på 11,99 sekunder, og jeg visste at dette kom til å gå på små marginer. Hele konkurransen hadde jeg hatt problemer med kramper i bena, men jeg forsøkte allikevel så godt jeg kunne. Min tid ble 12,37 sekunder.  Her gikk tredjeplassen til lagkamerat Pål Andre.

Jeg og Jørgen hadde dermed like mange poeng.

Vi fikk tilbudet om å få en avgjørende øvelse, men vi var begge fornøyd for dagen og ble enig om å dele førsteplassen og tittelen som Akershus og Østfolds sterkeste mann 2016, og gjøre opp på Norges sterkeste mann i september.

Vi var så heldige å få til sponsoravtaler med Proteinfabrikken, Sørum dekksenter, Romerike tekstiltrykk og Avansiaklinikken. De hjalp oss med premier, t-skjorter, frakt av utsyr og mye mer. Dette setter vi stor pris på! Uten disse avtalene ville det vært vanskelig å arrangere en så vellykket konkurranse.

Vi hadde også med ett fantastisk crew som gjorde at konkurransen gikk fort og smertefritt.

Alt i alt var dette en suksess i mine øyne, og det var veldig moro å konkurrere på hjemstedet, med stort oppmøte og mye liv. 

https://

Kommentarer

kommentarer