6 tips til jenter som vil booste selvtilliten på trening

Trenger du en selvtillitsboost på treningsfronten? Jeg opplever at mange jenter og kvinner er usikre når de skal trene styrketrening på egenhånd.

Jentene forteller at de føler at de ikke får til øvelsene riktig, at andre som trener ser på dem og «dømmer» dem, at de ikke får noen effekt av treningen de gjør og at det er «flaut» å trene der hvor det er flest menn som trener.

Noen gir opp og går heller til mølla og løper, fordi dette er noe de mestrer og er bra på! Hvis du vil ha resultater av styrketreningen din i form av økt styrke eller muskelmasse må du trene styrketrening, både ofte og tungt.

Her er noen tips til deg som vil bli mer komfortabel i vektrommet:
1) Husk at ingen andre bryr seg om hva du gjør på trening!
De fleste er opptatt av å passe sine egne saker.

2) Aksepter status og hvor du er akkurat i dag.
Hvis du er nybegynner så skal du faktisk ikke se ut som, eller trene som, en verdensmester.

3) Få deg et enkelt treningsprogram.
Det hjelper å vite akkurat hva du skal gjøre og hvilken øvelse du skal gjøre etterpå. Da fremstår du mer bestemt og selvsikker, og du blir kjent med og trygg på en viss rutine.

4) Er knebøy vanskelig? Vent litt med å lære deg knebøy og bli heller Dronningen av Beinpress i stedet!
Plukk ut enkelte øvelser som du mestrer og synes er morsomme. Det er mye viktigere for fremgang at du belaster tungt i beinpress og har det gøy samtidig, enn at du trener lett i knebøy og føler deg usikker på deg selv.

5) Tren sammen med en venninne!
Trening skal være morsomt, og blir kanskje litt mindre «alvorlig» hvis du trener sammen med noen. Det er også en fin anledning til å øve på teknikk.

6) Føl deg bra og fresh! 
Mange påpeker at det er teit å ha på sminke når man trener, men hvis det faktisk gir deg bedre selvtillit som gjør at du får en bedre opplevelse av treningen så er det ingen tvil om at det er verdt det! Ta på klær som du føler deg vel i, pynt deg hvis du vil det og løft de vektene du skal.

girl exercise triceps in gym

(Illustrasjonsbilde)

Kommentarer

kommentarer