6 gode grunner til å gå en tur

Lurer du på om du skal «gidde» å bevege deg ut for å ta en liten gåtur? Da kan disse seks punktene kanskje motivere deg til å ta beina fatt!

1) Gir deg bedre helse
Alle monner drar og det å gå tur bidrar til flere gode helsegevinster. Ikke bare vil gåturer bidra til at du følger Helsedirektoratets anbefalinger om fysisk aktivitet, men aktiv gange vil blant annet være med på å bedre lunge kapasiteten samt redusere risiko for høyt blodtrykk og hjertekarsykdom, overvekt og diabetes type 2.

2) Mental gevinst
I tillegg til at gåturene har fysiske helsegevinster, så er det også flere studier og eksperter som hevder at den mest effektive måten å endre sinnstilstanden på er å gjøre noe fysisk. Mange opplever at man får klarnet hodet og sortert ut tankene sine når man bruker beina, og at man føler seg mye bedre etterpå.

3) Styrker underkroppen

Når du går aktiviseres underkroppen for hvert eneste steg du tar og særlig leggmusklene jobber. For å involvere rumpe og lår mer, kan du for eksempel gå i motbakker eller i trapper.

4) Styrker kjernemuskulaturen
Det er ikke bare underkroppen som brukes på en gårtur. Både muskler i rygg, mage og hofter aktiveres når du går, og jobber kontinuerlig for å stabilisere og holde kroppen oppreist.

5) Kan gjøres hvor som helst, når som helst
Du er ikke avhengig av å reise til et åpent treningssenter for å bruke beina! Å gå tur er helt gratis og kan gjøres når som helst på døgnet i tillegg til at du får frisk luft. Ikke har du behov for noe dyrt og fancy treningsutstyr, og du bestemmer selv hvor lenge gåturen skal vare. Å gå tur kan også være en ypperlig måte til å se og oppleve nye steder i nærområdet du ikke har sett tidligere.

6) Sosialt
Hvis du og familien ikke har sett hverandre på hele dagen, så kan det faktisk være mer sosialt å ta turen ut enn at alle setter seg foran hver sin skjerm hjemme. Da får dere faktisk snakket sammen samtidig som du får alle de tidligere nevnte fordelene. Gåmøter med en venn eller i forbindelse med jobb kan også være smart da fysisk aktivitet kan bidra til flere kreative tanker, økt fokus og bedre samarbeid.

Man walking forest trail in early morning

Kommentarer

kommentarer