5 tips til trening etter ferie

Etter noen uker med sommerferie er det mange som nå begynner å bli klare for å komme tilbake til hverdagen. Det betyr også at det er på tide å komme i gang med treningen, og å legge gode rutiner for den kommende høsten og vinteren.

Det kan være tungt å starte med trening etter en lengre periode med færre økter og mindre fysisk aktivitet. Derfor er det viktig å ikke bli for ivrig, men heller være bevisst på hva som motiverer deg til å trene og ikke minst fokusere på at det skal være lystbetont.

Her er fem tips til hvordan du kommer i gang med treningen etter ferien:

1) Start rolig
Har det gått noen uker, kanskje måneder, siden forrige ordentlige treningsøkt så er det lurt å ikke gå for hardt ut den første treningsuken. Legg lista lavt, gjør øvelser du synes er gøy og jakt på godfølelsen fremfor å tenke at du skal «ta igjen» for de ukene du ikke har trent som vanlig. Vit at det er helt vanlig å kjenne at de to-tre første øktene etter ferien er tunge og seige. Ikke push deg mer enn nødvendig og vit at det skal ikke så mye til før du er tilbake der du «slapp» før ferien.

2) Vær realistisk 
For mange er det å sette seg treningsmål med på å bidra til treningslyst og fremgang, men vær realistisk mot deg selv. Setter du deg for høye mål så kan man miste motivasjonen til å fortsette. Når du setter deg treningsmål så vær konkret og ta utgangspunkt i der du er i dag. For de fleste er det smart å ha 1-3 treningsmål å fokusere på. Det kan fort bli for mye av det gode hvis du setter opp for mange punkter du har lyst til å gjennomføre. I verste fall vil ikke kroppen klare å respondere optimalt på det arbeidet du legger ned og resultatene uteblir.

3) Planlegg øktene 
Hvordan ser de kommende ukene ut for din del? Hvor mange økter er realistisk for deg å gjennomføre i løpet av uken og når skal du gjøre det? Dette er spørsmål du bør stille deg selv. Ved å planlegge øktene og plotte de inn i kalenderen har du allerede bestemt deg på forhånd. Da vet du hvilke tidspunkter du skal trene på og dermed også hvilke dager du skal pakke treningsbagen. Og prioriter disse øktene! En treningsavtale er like viktig som andre avtaler! Dette er din egentid hvor du gjør noe for din egen helse, både psykisk og fysisk.

4) Ikke glem hverdagsaktiviteten
Fysisk aktivitet trenger ikke å være en planlagt treningsøkt eller en høyintensiv gruppetime. Hverdagsaktivitet er minst like viktig, om ikke viktigere! Et skritt her og ett skritt der kan til slutt bli mange ekstra steg i løpet av en dag og i løpet av en uke. Bruk beina og kroppen der du kan. Unngå perioder med langvarig stillesitting og ta deg regelmessige avbrekk fra kontorarbeid og bilkjøring.

5) Husk smitteverntiltak!
Ulike gym og treningssentre fortsetter selvfølgelig med smitteverntiltak for å begrense smittespredning av Covid19. Dette avhenger også av at medlemmene gjør sin del av jobben med å holde avstand, opprettholde gode hygienevaner og å vaske apparater og utstyr som blir brukt.

HER kan du lese den gjeldende smittevern-brosjyren for treningssentre.

Kommentarer

kommentarer