5 tips til motivasjonsboost i mørketiden

Vi har alle dager og perioder der man blir utslitt kun av tanken på å bevege på kroppen. Og dette er kanskje enda tydeligere nå som vi går mot en mørkere og kaldere årstid.

Her får du derfor 5 tips som jeg håper kan gi motivasjonsboost i mørketiden:

1) Sett på deg treningstøy
Har du tenkt til å trene om morgenen eller formiddagen så hopp rett inn i treningstøyet når du har stått opp. Skal du trene rett etter jobb, så skift til treningsantrekk før du forlater arbeidsplassen – eller om du skal ut til treningssenteret etter at du har svingt innom hjemme etter arbeid, så sørg for å få på deg treningsklærne når du er innenfor døra. Da er du allerede forberedt og det er vanskeligere å skippe treningen når du faktisk har på deg riktig antrekk, enn om du hadde surra rundt i jobbtøy eller joggings.

2) Sett på noen skikkelig godlåter!
Musikk kan gjøre underverker når energinivået og treningslysten er på bånn, så finn frem spillelista som du vet gir deg følelsen av å kvikne til slik at du blir klar til å kjenne kroppen jobber. Riktig musikk passer perfekt enten du skal gå deg en tur, ta deg en styrkeøkt, være med på gruppetime eller utføre yoga hjemme på stuegulvet. Det kan også hjelpe deg med å bli mer skjerpa og øke innsatsen din på trening!

3) Skriv det ned i kalenderen og avtal gjerne med andre
Planlegg øktene dine for den kommende uken slik at du har satt av tid når du faktisk skal gjennomføre økten. Avtal gjerne med andre slik at dere trener sammen, går en tur eller lignende. Når du allerede har en treningsdate med noen andre er det vanskeligere å avlyse og droppe økten. Husk at en treningsavtale er like viktig som andre avtaler – dette er din egentid hvor du gjør noe for deg selv, din kropp og din helse – både fysisk og psykisk. Ikke tenk at det vil bli slitsomt og tungt – snu heller fokus og prøv å tenke at det skal bli gøy og deilig, og ikke minst tenk på følelsen du har etter en økt.

4) Få det unnagjort tidlig på dagen
Har du mulighet (og er våken nok) så ta treningsøkta på morgenen eller formiddagen. Da har du resten av dagen til å leve på endorfiner og godfølelsen i kroppen. I tillegg slipper du unna den største treningsrushen som gjerne er mellom klokken 16-20 på gymmet. Mange av oss merker også at viljestyrken og energien er mer på topp de første timene av dagen, sammenlignet med etter jobb hvor vi allerede har brukt mye krefter.

5) Tenk positivt
Dette er enklere sagt enn gjort, og jeg har full forståelse for at det å være superpositiv til en treningsøkt ikke alltid er like lett. Men hvis du har en tankegang og forventning om at økten skal bli grusom og tung, så vil det ikke akkurat hjelpe på treningsmotivasjonen heller. Alt starter i hodet! Har du bestemt deg på forhånd at det bare vil bli en negativ opplevelse, så vil det også oppleves sånn. Prøv å snu litt på tankene og vit at selv om økten kanskje kommer til å bli seig og tung, så vil du kunne skape mestringsfølelse og oppnå en rekke positive helseeffekter for deg selv og kroppen din. Visualiser økten på forhånd der du har en kropp som virker lett og samarbeidsvillig, se for deg selv smile mens du leker med vektene i styrkeøvelser, jogger i skogen eller spinner deg rundt på en gruppetime. Sett pris på alt det kroppen din og du faktisk får til!

Kommentarer

kommentarer