5 tips til hvordan du er aktiv på biltur

Blir det mange timer i bil i sommer? Da er det smart å planlegge regelmessige aktivitetspauser.

Sommeren 2020 er det Norgesferie som gjelder for de fleste av oss og mange skal på bilferie rundt om i vårt langstrakte land. Mange timer i bil betyr også mye stillesitting, og det å ta seg regelmessige stopp og pauser gjør godt for både hodet og kropp. Lange kjøreetapper er verken godt for humøret, trafikksikkerheten eller kroppen, så det å planlegge bilstopp underveis i ruta vil være et godt tips.

Husk at vi er skapt for å være i bevegelse og ifølge Helsedirektoratet vil det å redusere stillesitting bidra med flere positive helseeffekter. Allerede fra første stund du begynner å bevege på deg øker du forbrenningen og du får økt sirkulasjon i kroppen. Selv korte avbrekk hvor du reiser deg opp og har en form for muskelaktivitet i noen minutter, vil ha positiv effekt. Alle monner drar og litt er alltid bedre enn ingenting.

Her er 5 tips for hvordan du kan legge inn snikmosjon på pausene underveis i bilferien:

1) Mini-gåtur
Stopp bilen, gå 5-10 minutter en vei, snu og gå tilbake igjen. Enklere kan det ikke gjøres!

2) Bruk en treningsapp
Det finnes utallige treningsapper som du kan bruke for å få en enkel og kjapp treningsøkt der du måtte befinne deg. Her slipper du å planlegge eller være avhengig av noe utstyr. Finn en økt med kroppsvektøvelser og kjør på! Det er utrolig hvor mye man får gjort på 5, 7 eller 10 minutter når man først setter i gang.

3) 5 minutter – 5 øvelser
Hvis du vil kan du også designe din egen enkle treningsøkt med kroppsvektøvelser hvor du utfører så mange repetisjoner du klarer på 1 minutt med 5 ulike øvelser.

Økten kan for eksempel se slik ut:
1.minutt – knebøy med hopp
2.minutt – pushups
3.minutt – gående utfall
4.minutt – jumping Jacks
5.minutt – burpees

Andre øvelser som egner seg her er for eksempel plankevarianter, rygghev, øvelser med hopp (knebøy med hopp, hoppende utfall, hinke fremover på ett bein etc).

4) «Leke»-pause
Ta med deg et hoppetau, en ball eller frisbee når dere skal ut på tur. Dette er utstyr som tar minimalt med plass og som derfor er enkelt å finne frem når dere tar en pause fra bilkjøringen. I tillegg kan man være sosial gjennom spill og lek samtidig som man er i fysisk aktivitet. Det er også smart å ha med seg treningsstrikker! Dette er både enkelt og effektivt å ha med seg i feriekofferten og som gir mange muligheter for å utføre ulike øvelser. Hos Proteinfabrikken finner du flere forskjellige treningsstrikker som passer perfekt å ha med seg på farten.

5) Badestopp
Med litt research på forhånd er det enkelt å finne frem til «skjulte perler» som dere passerer på veien og som er verdt et lite stopp. For eksempel er det mange fantastiske badeplasser og vann i det vakre landet vårt hvor man kan ta seg en liten badepause. I tillegg til å bevege på kroppen får man oppleve nye steder samtidig som man kan kjøle seg ned på varme sommerdager.

TIPS: Ta med deg hånddesinfeksjon på ferie for å opprettholde gode hygienevaner! Hos Proteinfabrikken finner du Clean`n GO Antibakteriell hånddesinfeksjon i brukervennlige flasker. 

Kommentarer

kommentarer