4 tips for å ha en ren og fresh treningsbag

WEB_Image Treningsbag for Menn Rød  Grå Proteinfab-1094067902

Slik unngår du at treningsbagen blir en illeluktende bakteribombe. 

1) Ha med deg en pose eller to
Etter treningsøkten legger du det brukte treningstøyet i en pose i stedet for at det ligger fritt i treningsveska. Svette, brukte plagg som ligger i bagen kan gi opphav til mugg i tillegg til at klærne kan bli fortere slitt og ødelagt. Tøm posen med en gang du kommer hjem og heng opp tøyet hvis du ikke putter de i vaskemaskinen samme dag. Dusjer du på treningssenteret bør du ha en egen pose til våte håndklær.

2) Treningsmat og snacks
Energibarer og riskaker er noe mange har i treningsbagen, men det kan fort bli mange smuler hvis halvåpne barer får ligge fritt. Bananer og annen frukt kan også fort bli noe klin, så bruk matbokser og poser til å oppbevare maten i.

3) Vannflasker og shakere
Både vannflaska og shakeren skal vaskes regelmessig. Dette er for å unngå både dannelse av bakterier, mugg og lukt.

4) Vask bagen
Hvor ofte rengjører du selve treningsbagen? Inni denne kan det ligge mye rart og ofte finner du også ting du rett og slett ikke har bruk for å ha med deg på trening. I tillegg er det viktig å vaske bagen innimellom slik at du unngår at det begynner å lukte eller at det dannes ugunstige bakerier. Tøm ut alt og bruk en våt klut eller en serviett med antibac for å friske opp bagen, både innvendig og utvendig. Det kan feste seg mye rart på treningsveska når den fraktes mellom treningsstudioet og hjemmet.

Kommentarer

kommentarer