5 smarte basisvarer i kjøleskapet

Et sunt kosthold er også et variert kosthold og med et godt basislager av ulike matvarer tilgjengelig i hjemmet er det enklere å lage næringsrike måltider. Da unngår du også mange unødvendige og dyre impulskjøp samtidig som du sparer tid.

Nøkkelen til et godt basislager er at ingrediensene kan brukes som utgangspunkt i mange retter, og gjerne har relativt lang holdbarhet.

Her får du tips til 5 basisvarer som kan være smart å ha i kjøleskapet: 

Meieriprodukter
Ost, melk og andre meieriprodukter bidrar med både jod, kalsium, B-vitaminer og fullverdig protein. Både melk, yoghurt, kesam og cottage cheese egner seg godt som base i mange enkle måltider som for eksempel frokostskåler med havregryn, smoothie bowls, grøt  eller som et enkelt mellommåltid med frukt, bær og noen hakkede nøtter. Ost er en klassiker både som pålegg på brødskiva og i mange ulike middagsretter som lasagne, pizza, osteomelett og lignende.

Egg
Egg bidrar med alle livsnødvendige næringsstoffer unntatt vitamin C. Egg er ypperlig som pålegg eller matrett alene (kokt egg, omelett, eggerøre osv), men det er også en viktig ingrediens i mange andre retter og ikke minst i bakst. Hos Proteinfabrikken finner du flytende eggehvite som er perfekt når du ønsker å berike maten med litt ekstra protein i for eksempel pannekakerøre, smoothies og i bakeoppskrifter.

Frukt og grønt
Vi anbefales å spise minst 5 porsjoner frukt, grønt og bær daglig. 1 porsjon tilsvarer cirka 100 gram. Med frukt og grønt får du i deg flere ulike vitaminer og mineraler, fiber og væske. I tillegg gir det så flott farge på maten! Bruk ulike grønnsaker og frukter som både mellommåltid (enkelt og praktisk å ha med seg på farten) og som ingrediens i hovedmåltidene dine.

Krydder og ingredienser som setter smak
Ulike krydderplanter, krydderglass og urter er ingredienser som enkelt kan bidra med mer smak i maten uten at det krever mye arbeid. Hvitløk og lime/sitron er også kjekt å ha når man ønsker å piffe opp smaken uten

Magert kjøttpålegg
I tillegg til pålegg er kyllingskinke, hamburgerrygg og andre magre kjøttprodukter perfekt til for eksempel wraps, pizza, ostesmørbrød og omeletter. En påleggspakke passer også fint som et mellommåltid eller som «mat på farten» når du har dårlig tid. Her får du i deg blant annet fullverdig protein, B-vitaminer, sink, selen og jern. Et godt alternativ til kjøttpålegg er Nobles Kyllingprodukter som er klar til bruk uten ekstra forberedelser. Du kan velge mellom både pulled chicken og chicken breast i ulike smaker – perfekte ingredienser med langvarig holdbarhet som gir deg masse næring og protein. Et supert alternativ når du trenger noe kjapt og enkelt, samtidig som er opptatt av at maten skal smake godt, gi god metthetsfølelse og ikke minst bidra med gode næringsstoffer.

Les mer om Nobles Kyllingprodukter her. 

 

 

Kommentarer

kommentarer