5 matvarer jeg ikke klarer meg uten

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om mine topp fem favorittmatvarer, som jeg rett og slett ikke klarer meg uten.Det er matvarer som alltid eller oftest befinner seg på kjøkkenet mitt og med disse produktene kan jeg enkelt diske opp både frokost, lunsj, middag og kveldsmat.Mine topp fem matvarer:
Karbonadedeig
Egg
Mager kesam
Bær (både ferske og frosne)
Nøtter

Karbonadedeig er blant topp 5. Det er ingen hemmelighet at jeg ELSKER taco. Derfor er jeg glad for at det finnes et alternativ som karbonadedeig med 5 % fett sammenlignet med den vanlige kjøttdeigen som inneholder cikrka 14 % fett.

Egg er også noe jeg verdsetter høyt i kostholdet mitt. Dette er en god proteinkilde og en næringsrik matvare og jeg liker egg i ulike varianter. Kokt, stekt, eggerøre, omelett eller til og med i smoothien min.

Mager kesam er et «must» hjemmet vårt. Vi bruker det til alt. For eksempel kan kesam brukes i smoothie og dermed erstatte mange yoghurtvarianter som ofte er tilsatt en del sukker. Det som er flott med mager kesam er at den ikke bare er veldig fettfattig, men den er også rik på proteiner av god kvalitet! Et annet eksempel på hva jeg bruker mager kesam til er til lunsj eller kveldsmat, gjerne toppet med litt av det neste som kommer på listen min, nemlig bær og nøtter. Et tips er også å røre inn en skje med sukkerfritt syltetøy eller Sukrin Gold/Natreen for å få en søtere smak tilnærmet yoghurt. Vi bruker også mager kesam som en erstatning for rømme.

Bær har jeg allerede nevnt litt i avsnittet over, som en topping på mager kesam. Bær er også flott å bruke i smoothie.

Den siste favorittmatvaren min er nøtter. Nøtter er et godt alternativ til et mellommåltid, dersom man tar seg en lukket neve. Jeg bruker det også som topping på lunsjen eller kveldsmaten, også da en lukket neve. Mine favorittnøtter er mandler og cashewnøtter. Polly har kommet med et alternativ som jeg synes er veldig flott, og det er ovnsristede mandler og cashewnøtter med et dryss av salt. Nøttene er ristet helt uten olje, noe som gjør at de ikke har blitt tilsatt noe mer fett enn det de allerede inneholder. Jeg er også glad i de mandlene og cashewnøttene uten salt, men må innrømme at det smaker litt ekstra godt når det er et dryss salt over.

Hva er din favorittmatvare som du MÅ ha på kjøkkenet?

Kommentarer

kommentarer