4 tips for å komme over dørstokkmila

Den berømte dørstokkmila er noe vi alle kjenner på en gang iblant. Her er 4 tips til hvordan du får kroppen opp fra sofaen og i bevegelse!

1) Sett på musikk
Musikk er definitivt med på å sette stemningen, så sett på favorittlåtene når du ligger langflat og vurderer om du skal “orke” å komme deg opp eller ei. Sett på musikk som du vet gjør deg glad, gir deg godfølelse og som gir deg en liten energiboost.

2) Sett opp en plan for hva du skal gjøre
Hvor skal du gå/jogge? Har du en runde eller et spesielt sted du vil gå til? Hvis du skal gjøre styrketrening ute; hvilke øvelser skal du gjøre, hvor skal du være og hvor mange sett og repetisjoner skal gjennomføres? Har du noen tanker og ønsker for hva du skal, så får du brukt tiden mer effektivt og ikke minst så slipper du å bli ståendes og gruble over hva du faktisk skal gjøre.

3) Fortell noen at du skal bevege på deg
Allier deg med noen som du kan snikskryte litt til når du har vært i fysisk aktivitet. Og dette går selvfølgelig begge veier slik at hun/han også kan si ifra til deg når man skal trene, gå tur eller lignende. Så fortell personen(e) at du har planer om å komme deg ut,  da har du allerede “lovet” noen at du skal gjennomføre, og send de bildebevis eller en melding som beskriver hva du har gjort. Du kan så klart avtale med noen andre at dere skal møtes og gå en tur sammen eller ta en treningsøkt sammen også. Har man en avtale med en treningspartner blir det enklere å få jobben gjort fordi man allerede har noen som venter på deg.

4) Vær positiv innstilt
Alt starter i hodet og hvordan du snakker til deg selv påvirker opplevelsen av det du skal gjøre. Ha positive tanker til den aktiviteten du ønsker å gjennomføre og visualiser gjerne deg selv der du er i bevegelse med verdens beste følelse i kroppen. Senk kravene til deg selv og husk at alt er så mye bedre enn ingenting. Se for deg selv godfølelsen og mestringsfølelsen du vil få av å overvinne dørstokkmila!

Kommentarer

kommentarer