3 sukkerfrie julekake-oppskrifter

Blir det mye godteri og sukker i desember? Det finnes mange julekaker du fint kan lage med en sunnere vri og uten tilsatt sukker!

Sukkerfrie havreflarn
Du trenger:
75 g smør
100 g havregryn
70 g sukrin +
25 g sukrin gold
1 stk egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele og rør inn havregrynet. Pisk sammen egg, sukrin+ og sukrin gold til du får en luftig eggedosis. Vend inn bakepulver, vaniljepulver og blandingen med smør og havregryn. Legg klatter av røren med en teskje på et bakepapir. Ha god avstand mellom kakene. Stek midt i ovnen på 200 grader i 5-6 minutter. Oppbevar havreflarn i en tett kakeboks.

Kokosmakroner
Du trenger:
3 eggehviter
180 g sukrin
 + eller vanlig sukrin (Det er ikke sikkert du trenger all sukrinen, smak deg frem med hvor søtt du vil ha det!)
300 g kokosmasse
1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:
Stivpisk eggehvitene. Tilsett litt og litt sukrin, og bland godt. Tilsett vaniljepulver og kokos. 
Lag små topper på et stekebrett med bakepapir. Stekes på 180 grader i 12-15 minutter.
Avkjøl på rist.

Tyske skiver
Du trenger:
325 gram smør, romtemperert
450 g  hvetemel
180 g sukrin+ (Det er ikke sikkert du trenger all sukrinen, smak deg frem med hvor søtt du vil ha det!)
50 g fiberfin

Slik gjør du:
Rør sammen smør og mel. Tilsett sukrin og rør godt sammen. Ha oppi fiberfin og elt alt godt sammen til du får en jevn deig. La deigen hvile en time i romtemperatur. Deretter triller du pølser av deigen med 4-5 cm tykkelse. Skjær opp skiver som er cirka 0,5 cm tykke og legg disse utover et stekebrett med bakepapir. Stekes i 10-12 minutter på 175 grader.

Kommentarer

kommentarer